Italia: beat la volan, a accidentat mortal o femeie română de 27 de ani. Bărbat italian condamnat la 5 ani de închisoare

Curtea de Casație din Italia a confirmat condamnarea la cinci ani de detenție, zece luni de arest și 4.000 de euro amendă pentru Enrico Salluzzi, 37 de ani, rezident în localitatea Sassano (Salerno), după ce a fost acuzat de omor din culpă agravat, conducerea autovehiculului în stare de ebrietate și neacordarea primului ajutor.

Acuzațiile aduse lui Salluzzi au apărut în urma unui accident mortal provocat de acesta în data de 9 mai 2015, la Sassano, accident în urma căruia o tânără română de 27 de ani și-a pierdut viața, relatează ziarul local Onda News.

Carmen Elena Pavel

Tânăra noastră conațională, pe nume Carmen Elena Pavel, se îndrepta spre locul de muncă pe bicicletă în acea dată și în timp ce circula pe via Croce din localitate a fost lovită de un automobil Honda Civic condus de Enrico Salluzzi, care se afla în stare de ebrietate.

În urma loviturii, tânăra română a fost aruncată la o distanță de circa zece metri și a fost izbită de un panou de semnalare stradală,  impactul provocându-i decesul pe loc.

În urma dovezilor adunate prin intermediul camerelor de filmat din zonă dar și prin mărturia unei persoane aflate la fața locului, s-a reconstituit dinamica accidentului care arăta cum bărbatul italian, circulând cu o viteză de 100 de kilometri pe oră într-o zonă cu limita de 50, a lovit-o în plin pe Carmen Elena Pavel.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După accident, Saluzzi a coborât din mașină pentru câteva momente dar în loc să cheme o ambulanță, acesta s-a urcat înapoi la volan și a fugit.

În iunie 2016, judecătorii au confirmat condamnarea bărbatului prin procedura abreviată a procesului aleasă de inculpat, care-i acordă dreptul la o reducere a pedepsei cu o treime și acesta ar fi trebuit să execute 4 ani și 2 luni de detenție, 10 luni de arest și să plătească o amendă de 3.600 de euro.

Judecătorul ședinței preliminare din procesul în cauză care a avut loc la Lagonegro a decis atunci să condamne bărbatul inculpat la cinci ani de detenție, zece luni de arest și 4.000 de euro amendă, urmând ca acum să se aștepte decizia Curții Probatorii pentru a trimite bărbatul în grija Serviciilor Sociale.

@rotalianul