Italia: „Bonus bebè” mărit pentru copiii născuți în ultimul an, deduceri fiscale la lapte și scutece

Vești bune pentru părinții din Italia care au copii născuți în ultimul an, ajutorul „bonus bebè” din partea statului italian va crește de la 80 de euro la 110 euro lunar. De asemenea, se va efectua o deducere de 19% din declarația de venit pentru produsele necesare și indispensabile îngrijirii și creșterii copilului, până la un plafon de 1.800 de euro, relatează Il Messaggero.

Bonusul pentru copii a crescut și s-a extins la veniturile ISEE de până la 35.000 de euro, iar deducerile fiscale pentru achiziționarea de scutece și lapte praf fac parte din noile norme propuse de ministrul Departamentului Politicilor Familiale, Lorenzo Fontana.

Bonusul pentru bebeluși crește cu 20% de la cel de-al doilea copil (prin urmare, se va ridica la suma la 132 de euro) și va înregistra o creștere suplimentară până la 192 de euro pe lună în cazul familiilor cu venit anual de sub 7.000 de euro.

Odată cu creșterea pragului ISEE la 35.000 de euro, conform raportului tehnic al prevederii, numărul beneficiarilor se va dubla. Acoperirea financiară a noilor reglementări este garantată de economiile făcute de guvern la venitul de cetățenie („reddito di cittadinanza”).