Italia: Bonus de 60 de euro pentru cei care folosesc transportul public (tramvaie, autobuze, metrouri, trenuri)

Începând de la 1 septembrie 2022 lucrătorii, studenții și pensionarii din Italia pot beneficia de o contribuție de maximum 60 de euro pentru abonamentele lunare sau anuale pentru transportul public local (tramvaie, autobuze, metrouri, trenuri), regional, interregional și pentru serviciile naționale de transport feroviar, cu condiția ca achiziția abonamentului să se facă până la data de 31 decembrie 2022. Aproximativ 3 milioane de persoane vor beneficia de acest bonus.

Cine are dreptul la bonusul de transport

De bonusul de transport vor beneficia doar persoanele fizice care în anul 2021 au realizat un venit total care nu depășește 35.000 de euro.

Bonusul poate acoperi până la 100% din cheltuielile care urmează a fi efectuate și va fi de până la maximum 60 de euro pentru fiecare beneficiar pentru achiziția efectuată până la 31 decembrie 2022 a unui abonament anual, lunar sau pentru mai multe luni la serviciile de transport public local (cum ar fi metroul, tramvaiul și autobuzul), regional și interregional sau pentru serviciile naționale de transport feroviar.

Bonusul de 60 de euro nu poate fi utilizat pentru servicii de primă clasă, executive, business, executive club, lounge, premium, zonă de lucru și business lounge. Bonusul este personal și netransferabil.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Poate fi cheltuit la un singur furnizor de servicii de transport în comun și trebuie utilizat pentru prima dată în luna emiterii acestuia, prin prezentarea la casele de bilete ale prestatorului de servicii selectat, care la rândul său accesează portalul și verifică valabilitatea acestuia.

Bonusul nu afectează calculul ISEE și este scutit de deduceri pentru cei care primesc contribuții INPS și la impozitul pe venitul personal.

Pentru a obține bonusul de transport este necesar să aplicați pe platforma pusă la dispoziție de Ministerul Muncii și Politicilor Sociale:

https://www.bonustrasporti.lavoro.gov.it/. După autentificare prin Spid sau carte electronică de identitate (Cie), trebuie să furnizați datele solicitate, să indicați tipul de transport pentru care aplicați și să indicați suma voucherului pe care doriți să-l obțineți.

@rotalianul