Italia: Bonus de 60 de euro pentru transportul în comun, condiții și procedura de obținere

Bonusul de 60 de euro pentru transportul public în comun o măsură de sprijin a veniturilor deja introdusă prin Decreto Aiuti 2022, care a fost aprobată și prelungită și pentru 2023.

Acest bonus poate fi solicitat doar de anumite categorii de persoane, iar procedura nu se schimbă mult față de anul trecut, atât în ​​ceea ce privește valoarea cât și modul de funcționare. Pentru a fi definitiv, se așteaptă aprobarea din partea Curții de Conturi, după care platforma online va fi disponibilă.

Un voucher în valoare de 60 de euro

Bonusul constă într-un voucher în valoare de 60 de euro, care poate fi utilizat pentru achiziționarea de abonamente lunare și anuale pentru transportul public. Cetățenii cu abonament anual vor putea solicita bonusul doar o dată, în timp ce persoanele cu abonament lunar vor putea solicita bonusul la fiecare reînnoire a abonamentului.

Cine poate solicita bonusul de transport?

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Față de anul trecut, se schimbă cerințele de venit. În 2022, cei care aveau venituri de până la 35.000 de euro puteau solicita bonusul, iar în 2023 pot solicita acest bonus cei care au avut un venit de până la 20.000 de euro în anul precedent.

Cum se poate solicita?

Se va putea depune o cerere până la 31 decembrie 2023 prin portalul www.bonustrasporti.lavoro.gov.it.

Cei care îndeplinesc cerințele pot accesa portalul prin SPID sau CIE, confirma că au cerințele de venit, vor indica suma și operatorul serviciului public și, în cele din urmă, vor trimite cererea cu datele solicitate.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

În caz de validitate, platforma va genera un voucher de utilizat pentru a cumpăra abonamentele până la sfârșitul lunii de emitere.

Data exactă de la care începe facilitarea va fi publicată, așa cum s-a menționat mai sus, după aprobarea Curții de Conturi a decretului executiv, care va face totul operațional (estimativ de la începutul lunii mai).

Este important de reținut că bonusul este destinat doar celor care utilizează transportul public și nu poate fi utilizat pentru alte cheltuieli legate de transport.

În concluzie, bonusul pentru transportul public este o măsură importantă de sprijin pentru cei cu venituri mici care folosesc transportul public.

În acest an, cerințele de venit au fost reduse la 20.000 de euro, iar voucherul valoric rămâne de 60 de euro. Dacă îndepliniți aceste cerințe, puteți solicita bonusul prin portalul online dedicat, înainte de data limită de 31 decembrie 2023. După aprobarea Curții de Conturi, veți putea utiliza voucherul pentru a achiziționa abonamente pentru transportul public.