Italia: „Bonus vacanze” pentru familiile cu ISEE până la 40.000 de euro. Cererile pot fi depuse începând de astăzi

Începând de astăzi și până pe data de 31 decembrie 2020, familiile rezidente în Italia care au ISEE (Indicatore della situazione economica equivalente) până în 40.000 de euro, pot depune cerere pentru a primi „Bonus Vacanze”, un ajutor financiar din partea statului italian care poate fi cheltuit exclusiv în Italia, plătind pentru serviciile firmelor turistice sau hoteliere.

Care este valoarea acestui bonus?

Conform informațiilor publicate de Centrul de Asistență Fiscală CISL, este vorba de o indemnizație care variază în funcție de numărul de membri ai nucleului familial după cum urmează:

  • Pentru nucleele compuse din mai mult de două persoane: 500 de euro;
  • Pentru familiile compuse din două persoane: 300 de euro;
  • Pentru nucleele cu un singur membru: 150 de euro.

Potrivit sursei citate, 80% din bonus va fi aplicat sub formă de reducere din partea firmei la care faceți rezervarea sau a cărei servicii le plătiți, iar restul de 20% va putea fi scăzut din declarația de venit de anul viitor.

Care sunt cerințele?

Pentru a avea dreptul la acest bonus, mai trebuie respectate câteva condiții, pe lângă cea de a avea valoare ISEE până la 40.000 de euro. Iată care sunt acestea:

  • cheltuielile trebuie efectuate într-o singură soluție (plată);
  • pentru totalul cheltuielilor trebuie eliberată o factură în care să fie indicat codul fiscal (codice fiscale) al persoanei care beneficiază de această indemnizație;
  • plata serviciului, dacă nu este efectuată direct către firmele de turism sau hoteliere, va putea fi făcută numai către agențiile de voiaj care se ocupă de rezervări.

Cum se depune cererea?

Pentru a depune cererea, va fi nevoie să descărcați pe telefonul mobil (Android sau IOS) aplicația IO, destinată serviciilor publice din Italia. După ce ați descărcat și instalat aplicați, va trebui să urmați pașii corespunzători pentru înregistrare/conectare și să aveți la îndemână următoarele:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
  • datele SPID (Sistema Pubblico di Identità Digitale) care vă permit să accesați toate serviciile online ale Administrației Publice sau, în alternativă, Cartea de Identitate Electronică care are asociat un cod PIN de 8 cifre și cu care puteți, de asemenea, să accesați aceleași servicii online;
  • ISEE 2020, obișnuit sau curent.