Italia: O bucată din tavanul unui tunel de pe autostrada A26 s-a prăbușit pe asfalt

Șoferii din Italia se pare că își pun viața în pericol tot mai des în ultimul timp pe autostrăzile italiene după ce mai multe construcții care sunt instabile din punct de vedere structural au provocat tragedii sau au fost la un pas de a le provoca în ultimul timp.

Cea mai recentă întâmplare de acest gen a avut loc luni, 30 decembrie 2019, în primul tunel de pe autostrada A26 care se regăsește după localitatea Masone din provincia Genova, în Liguria. Acolo, în jurul orei 18:30 de ieri, o bucată din tavanul tunelului s-a prăbușit pur și simplu pe asfalt, punând în pericol viața șoferilor care tranzitau tunelul la acea oră.

Imagine de la locul unde a căzut bucata de tavan din tunel. Foto: Il Secolo XIX

Din fericire nimeni nu a fost rănit și nu au fost provocate nici pagube materiale la vreun autoturism, a transmis poliția rutieră din Ovada. Porțiunea de autostradă dintre Masone și Voltri, în direcția sud, a fost însă închisă timp de câteva ore bune.

Imagine de la locul unde a căzut bucata de tavan din tunel. Foto: Il Secolo XIX

Ministerul Infrastructurilor și Transporturilor a convocat de urgență în această dimineață, la ora 10:00, compania Autostrade per L’Italia care gestionează autostrăzile din Peninsulă.

„Ne pare rău pentru neplăcerile provocate de lucrările care au avut loc în aceste zile și pentru ceea ce s-a întâmplat astăzi (luni, 30 decembrie – n.r.) pe A26. Mâine vom avea o întâlnire la Ministerul Infrastructurilor. Vom acorda atenție maximă celor întâmplate. Tehnicienii au intervenit imediat în tunel și verifică cele întâmplate. Vom continua cu cea mai mare strictețe, pe toate fronturile”, a declarat, luni, Roberto Tomasi, administratorul delegat al Autostrade per L’Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol