Italia: bucăți de fier desprinse de pe un avion în timpul decolării, o persoană rănită și 25 de mașini avariate

„Au căzut cu sutele acele bucăți. Una din ele m-a lovit la șoldul drept, am o arsură ușoară. Norocul meu a fost că erau bucățele mici, dar alea mari cât pietrele, chiar și de 8 centimetri, au căzut la 10 centimetri distanță de mine.”

Imagine din zona unde au căzut fragmentele. Sursa: Roma Today

Este relatarea unui bărbat italian de 54 de ani, Antonello Gusinu, care este rezident pe via Luigi Mariotti din fracțiunea Isola Sacra a localității Fiumicino, provinicia Roma. Gusinu se afla în grădina casei sale în după-amiaza zilei de sâmbătă, 10 august 2019, când a auzit un zgomot puternic, apoi bucățile de fier căzând de sus.

„Bucățile de fier incandescent cădeau din cer ca într-un joc video, a fost groaznic, mi-era teamă cu adevărat că voi muri. Stăteam în grădină azi după-amiază când dintr-odată am auzit un zgomot îngrozitor, ca la cutremur, am văzut avionul ridicându-se spre cer și apoi acele bucăți de fier incandescent căzând una după alta”, povestește bărbatul citat de agenția de presă Adnkronos.

Fragmente desprinse de pe avion. Sursa: Roma Today

Alte persoane au relatat cum bucățile desprinse din avion le-au distrus geamurile la casă sau la mașini. Numărul mașinilor afectate se ridică la 25, în timp ce casele care au suferit pagube în urma acestui incident sunt 12.

Mașină avariată de fragmente desprinse de pe avion. Sursa: Roma Today

Avionul din care s-au desprins bucățile este un Boeing 787 care aparține companiei Norwegian Air Shuttle ASA și a decolat la ora 16:27, ora Italiei, de pe aeroportul Leonardo da Vinci din Fiumicino, având ca destinație orașul Los Angeles din Statele Unite ale Americii. Problema a apărut, din fericire, la numai câteva minute după decolare, iar bucățile desprinse din avion par a fi, de fapt, bucăți de aluminiu care fac parte din motor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aeronava a cerut așadar permisiunea să se întoarcă pe aeroportul de pe care tocmai a decolat și a aterizat în siguranță. Compania Norwegian a publicat un comunicat de presă fără a da prea multe detalii despre motivul care a dus la crearea acestei situație în care nu numai toți cei 298 de pasageri riscau să moară, dar și alte persoane aflate la sol.

„Zborul Norwegian DY 7115 de la Roma Fiumicino la Los Angeles a avut o problemă tehnică la câteva minute după decolare, în această după-amiază, la ora 16.27, ora locală a Romei. Aeronava s-a întors apoi pe aeroportul Fiumicino unde a aterizat în deplină siguranță.

Toți cei 298 de pasageri de la bordul avionului se află în prezent la terminalul Fiumicino,  unde compania și personalul aeroportului au grijă de ei. La bordul zborului se aflau 9 asistenți de zbor și 3 piloți.

Siguranța pasagerilor și a echipajului este prioritatea principală pentru Norwegian. Compania colaborează cu societatea Aeroporti di Roma și cu autoritățile locale responsabile de investigarea incidentului. Din acest motiv, compania nu poate emite nicio declarație suplimentară cu privire la incident.”