Italia: Cadavru care ar putea fi al unui român, găsit la câteva luni după deces. Teste ADN pentru a stabili identitatea

Cadavrul unui bărbat într-un canal adânc care separă două terenuri agricole, găsit la data de 22 aprilie la periferia orașului Piacenza din regiunea italiană Emilia-Romagna, ar pute fi al unui cetățean român.

Potrivit ziarului local Libertá, anchetatorii au cerut probe ADN de la un bărbat aflat în România, care ar putea fi fratele victimei, pentru a putea stabili identitatea persoanei decedate.

Corpul, care se afla într-o stare avansată de descompunere, a fost descoperit de un muncitor care lucra în câmpurile din apropiere, de-a lungul drumului către Turro di Podenzano.

c94b13d3-b8de-45d4-b1b7-add46b2af98a
Locul în care a fost descoperit cadavrul. Foto: liberta.it

Echipele pompierilor și a carabinierilor au sosit imediat la fața locului, care au inițiat investigații pentru a identifica corpul și a determina cauza morții.

După o serie de analize și investigații, există acum suspiciuni că corpul găsit la data de 22 aprilie ar putea aparține unui cetățean român în vârstă de 41 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru confirmare, au fost prelevate probe de la cadavru și de la fratele victimei, care locuiește în România.

Acestea au fost supuse testării ADN și comparate între ele, dar încă sunt așteptate rezultatele testelor.

Ancheta este condusă de procurorul Daniela Di Girolamo, care a dispus analiza ADN-ului, dat fiind că trupul neînsuflețit era într-o stare avansată de descompunere în momentul descoperirii.

Se crede că decesul ar fi survenit cu luni înainte de descoperirea cadavrului. Bărbatul nu avea documente de identitate asupra sa, iar autopsia nu a relevat prezența unor răni provocate de arme albe, contondente sau de foc.

a7143aaf-8e8e-471d-aadf-5c8ec79dab8c
Carabinierii și pompierii la fața locului. Foto: liberta.it.

Pe baza acestor fapte, procuratura a deschis un dosar de investigație legat de descoperirea cadavrului.

În eventualitatea în care probele de ADN se vor potrivi, se va putea atribui în mod oficial un nume cadavrului.

Distribuie acest articol