Italia: Cadavrul unui bărbat mort de opt luni, găsit ascuns în casa unui prieten. Încasa pensia în numele lui

Trupul neînsuflețit al unui bărbat de 66 de ani originar din Calabria a fost descoperit de poliție în locuința unui prieten de-ai săi, în vârstă de 50 de ani, în cartierul Bordonaro din Messina, provincia cu același nume din Sicilia.

Fernando Testa, numele victimei, care era originar din Melito Porto Salvo, avea un mandat de arestare emis de Tribunalul din Reggio Calabria, pentru a-și ispăși o condamnare de cinci ani de închisoare.

Potrivit Corriere della Sera, investigatorii suspectează că motivul ascunderii cadavrului ar fi legat de dorința co-locatarului de 50 de ani de a încasa pensia victimei. Acum, locuința este sub sechestru.

645f89b32b43e
Casa în care a fost găsit cadavrul. Sursă foto: corriere.it

În timpul perchezițiilor, poliția a găsit un document de identitate falsificat, pe care bărbatul de 50 de ani ar fi pus o fotografie cu el, dar cu datele personale ale prietenului său mort.

De asemenea, au fost găsite extrase de cont de la Poștă, pe care se pare că acesta își încasa pensia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Procuratura a deschis un dosar penal și a început să-l ancheteze pe prietenul victimei pentru ascunderea cadavrului. Autopsia va fi realizată pentru a clarifica cauzele decesului.

Conform primelor examinări ale cadavrului, Testa nu ar fi suferit vreo formă de violență, astfel că moartea sa ar putea fi una naturală.

Poliția a ajuns la descoperirea cadavrului datorită unei informări care evidenția faptul că bărbatul de 50 de ani, acum suspect, proprietarul casei, era văzut adesea cu Testa, care în acel moment era căutat de autorități pentru a fi arestat.

Don Giuseppe Di Stefano, preotul parohiei Bordonaro, a declarat: „Sunt aici de cinci ani și observ în continuare că oamenii mor de foame și de sărăcie, în indiferența instituțiilor. Transmit mesajul de condoleanțe din partea arhiepiscopului monsenior Giovanni Accolla.”

El a făcut un apel la instituții să intervină în cartier după descoperirea cadavrului.

@rotalianul