Italia: Căsătorie în închisoare între o deținută româncă și un deținut italian

S-au cunoscut în închisoare, în penitenciarul Coroneo din Trieste, în timpul orelor de plimbare acordate tuturor deținuților și în urmă cu șase luni el a cerut-o în căsătorie.

Este vorba despre o femeie română și un bărbat italian, ambii ispășind pedepse în curs pentru infracțiunile lor și care, în prezent, se află în penitenciarul din Trieste. Cei doi și-au văzut dorința de a se căsători împlinită, chiar și în spatele gratiilor, în data de 20 iulie 2018, relatează ziarul Il Gazzettino.

Ceremonia a fost celebrată în sala de protocol a penitenciarului, sală care a fost ornată cu flori cumpărate de colegii de închisoare a celor doi miri. Festivitatea a avut parte de toate cele necesare unei cununii normale: tort, mâncare, costume și verighete. Căsătoria celor doi a fost oficializată de secretarul general al primăriei din Trieste, Santi Terranova, iar martori au fost un alt deținut și soția sa.

Conform sursei citate, bărbatul italian va ieși din închisoare în acest an dar femeia română va mai avea de așteptat până va putea să fie alături de soțul său în deplină libertate.

„Suntem o țară care nu a prevăzut momente de afecțiune, cu locuri în care cuplurile căsătorite să se poată întâlni, chiar și în detenție. Trebuie să înțelegem că sunt acte utile pentru a socializa, pentru a pregăti persoana să se obișnuiască din nou cu normalul”, a declarat Pino Roveredo, garantul regional pentru deținuți, care a ținut să precizeze și că între cei doi s-a născut „o dragoste epistolară”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI