Italia: Căuta o prostituată prin stația de tren, român bătut și jefuit de 1.555 de euro de un conațional

Un român în vârstă de 47 de ani ajuns din motive legate de muncă în stația Termini din Roma, a fost bătut și jefuit de un conațional care l-a păgubit de telefonul mobil, dar și de suma de 1.555 de euro. Bărbatul agresat a intrat în vorbă cu celălalt român în speranța că va găsi o prostituată, dar când femeia s-a prezentat în fața lui, acesta s-a declarat nemulțumit de aspectul ei și apoi a urmat jaful.

Potrivit ziarului Il Messaggero, bărbatul este rezident în Salerno, dar se afla la Roma în această perioadă din motive de muncă. Situația de urgență însă l-a lăsat fără serviciu și în data de 18 aprilie a decis să se întoarcă la Salerno, motiv pentru care s-a deplasat la stația de tren Termini din capitala Italiei. Odată ajuns acolo însă a intrat în vorbă cu un alt român, I.S., în vârstă de 41 de ani și prietenul său african, K.M., de 50 de ani. La un moment dat i-a întrebat pe aceștia dacă nu cumva cunosc vreo prostituată și în scurt timp, după câteva telefoane date de celălalt român, s-a prezentat o femeie la fața locului.

Nemulțumit însă de aspectul femeii, românul de 47 de ani a refuzat-o din start, iar aceasta fost trimisă practic la plimbare de cei trei bărbați. Profitând însă de un moment de neatenție a românului care a solicitat serviciile femeii, I.S. a reușit să-i fure acestuia de la gât un lănțișor de aur, precum și cei 1.555 de euro pe care-i avea în buzunar, mai relatează sursa citată. Nu a durat mult și bineînțeles că victima furtului a observat lipsa banilor și a lănțișorului de la gât, încercând astfel să le recupereze de la hoț. Dar I.S. nu avea nici cea mai mică intenție să i le înapoieze și a început să-l lovească fără milă cu pumnii și picioarele, în timp ce prietenul său african controla dacă se apropie vreo patrulă a forțelor de ordine.

După ce a reușit să scape de violențele conaționalului său, victima s-a dus în Piazza dei Cinquecento de lângă Termini și a găsit un echipaj de Poliție care a chemat imediat o ambulanță pentru a fi transportat la spital. La două zile după aceea, mai exact luni, 20 aprilie, bărbatul român s-a întors în Piazza dei Cinquecento însoțit de polițiști i-a găsit din nou pe cei doi infractori pe care i-a recunoscut imediat. Aceștia au fost blocați și identificați de polițiști, iar în camera unui B&B în care locuiau infractorii, polițiștii au găsit telefonul mobil al victimei, suma de 465 de euro, precum și o chitanță de 300 de euro de la Western Union din care rezulta că banii au fost trimiși unei femei de cetățenie română.

I.S. și K.M. au fost puși sub arest cu acuzația de jaf agravat și se află acum închiși în penitenciarul Regina Coeli din Roma.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI