Italia: căutări intense pentru un cioban român dispărut în munți cu turma de oi

Un cioban român în vârstă de 45 de ani și rezident în localitatea Balme din provincia Torino este căutat de echipele de salvare în munți, la o cotă de circa 2.000 de metri, după ce a fost dat dispărut de localnici în cursul serii de sâmbătă, 24 august 2019.

Conform celor relatate de ziarul La Repubblica, conaționalul nostru pornea cu turma de oi la pășune în fiecare dimineață din refugiul Ciriè situat la circa 1.800 de metri altitudine în zona Pian della Mussa din localitate. Bărbatul român obișnuia să ducă zilnic oile la păscut în munți până ajungea chiar la o altitudine de 2.000 de metri, apoi seara cobora cu ele din nou în localitate.

Ieri seară însă românul nostru nu s-a mai întors din munți, iar localnicii au început să se îngrijoreze, motiv pentru care au alertat imediat autoritățile și s-a dat startul unor  operațiuni intense de căutare. Mai multe echipe de salvamontiști și pompieri efectuează căutările în munți și a fost cerută și intervenția unui elicopter care survolează în această dimineață zona în speranța că românul nostru va fi găsit.

Pompierii italieni în căutarea ciobănașului român. Sursa foto: Il Canavese
@rotalianul