Italia: Cercetări ale carabinierilor RIS la locul dispariției româncei Andreea Rabciuc

Carabinierii RIS (Departamentul de Investigații Științifice) sunt în aceste momente în zona din mediul rural Montecarotto (Marche) și efectuează cercetări în interiorul și în jurul casei de unde a dispărut fără urmă românca Andreea Rabciuc, în vârstă de 27 de ani. Tânăra nu a mai fost văzută din data de 12 martie, după o petrecere în compania iubitului său și a unui cuplu de amici.

Carabinierii de la Investigații Științifice sunt însoțiți de colegii lor din Jesi și de unitatea canină, iar investigațiile sunt efectuate în prezența procurorului din Ancona, Irene Bilotta, care coordonează ancheta privind dispariția tinerei românce.

Investigații ale carabinierilor RIS în cazul dispariției Andreei Rabciuc. Foto: ANSA

Pe teren se află o casă veche și o rulotă folosite pentru petreceri private. Acolo a înnoptat Andreea între 11 și 12 martie, împreună cu iubitul ei Simone Gresti, un transportator în vârstă de 43 de ani, cercetat acum pentru sechestru de persoană. Împreună cu ei a fost prezent un alt cuplu de prieteni.

În cursul serii, tânăra de 27 de ani și iubitul ei s-au certat constant, până când în zori fata a plecat, în jurul orei 6:30. Înainte de a trece pragul casei Simone i-ar fi luat telefonul din mâini. Acesta s-ar fi supărat pentru că în cursul serii Andreea i-ar fi trimis mesaje fostului ei iubit. De atunci nimeni nu mai știe nimic de Andreea Rabciuc.

De la ferma agricolă unde a avut loc petrecerea și până la Jesi, unde locuiește Andreea, sunt aproximativ 10 km printre terenuri agricole parțial cultivate. Simone a declarat că a ieșit și el din casa respectivă, la numai 20 de minute după Andreea, și a plecat spre Jesi, dar pe stradă nu a văzut-o pe iubita sa. Din păcate, camerele de luat vederi din singura zonă de serviciu de pe acea porțiune de drum nu au funcționat în ziua de 12 martie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru ca situația să fie și mai plină de mister, în ultimele ore unul dintre profilurile de socializare ale fetei a început să fie activ, de aici suspiciunea că cineva ar cunoaște parola de acces.

Andreea Rabciuc și Simone Gresti

Potrivit lui Simone Gresti, Andreea „este vie și se ascunde. Folosește și unele profiluri pe rețelele de socializare.” Pentru anchetatori însă, momentan, toate ipotezele sunt deschise și necesită investigații. Mașina lui Simone, celularul și hainele cu care a fost îmbrăcat în noaptea petrecerii au fost confiscate de carabinieri.

Investigații ale carabinierilor RIS în cazul dispariției Andreei Rabciuc. Foto: ANSA
Investigații ale carabinierilor RIS în cazul dispariției Andreei Rabciuc. Foto: ANSA
Investigații ale carabinierilor RIS în cazul dispariției Andreei Rabciuc. Foto: ANSA