Italia: Român cu 50 de mașini înregistrate pe numele său, primea și „venitul de cetățenie”. Mașinile erau folosite pentru furturi

O anchetă care a durat circa trei luni, pornită după o urmărire cu mașina din partea polițiștilor a patru infractori, a dus la denunțarea unui bărbat român rezident la Milano care avea înscrise pe numele său 50 de autoturisme și primea pe deasupra și „reddito di cittadinanza” (venitul de cetățenie) de la statul italian. Mașinile, care aparent erau proprietatea cetățeanului român, erau folosite de diferiți infractori pentru a efectua furturi, jafuri și înșelătorii.

Totul a început în data de 8 noiembrie 2019, când o patrulă a Poliției Locale din Milano a încercat să oprească pentru un control de rutină o mașină cu patru infractori la bord. Șoferul autovehiculului a refuzat să oprească însă și a călcat accelerația, dar după o urmărire pe străzile orașului polițiștii au reușit să-i încolțească pe infractori. Cei patru bărbați au abandonat atunci mașina și au fugit pe jos, dar agenții de poliție au reușit în cele din urmă să-l aresteze pe unul dintre ei, un tânăr albanez pe care l-au și denunțat ulterior.

Verificând însă cine este proprietarul mașinii folosită de infractori, anchetatorii au descoperit că este vorba de un bărbat român cu inițialele S.V. și în vârstă de 50 de ani și că aceasta avea în total 50 de mașini înregistrate pe numele său, iar multe dintre ele rezultau ca fiind folosite pentru a comite furturi din locuințe, jafuri sau înșelătorii în dauna persoanelor vârstnice.

Investigațiile polițiștilor, relatează ziarul local Corriere Romagna, au scos apoi la iveală că bărbatul român avea chiar și o firmă autorizată pentru vânzarea de autoturisme, dar cu toate acestea el primea și ajutorul social de la statul italian numit „venitul de cetățenie”. După ce înregistra mașinile pe numele său, bărbatul le împrumuta apoi către diferiți indivizi care aveau nevoie de mașini „curate” pentru a efectua lucrări „murdare”, mai precizează sursa citată.

În data de 30 ianuarie 2020, Procuratura din Milano a pus sechestru administrativ pe firma bărbatului român pentru a-l împiedica să mai cumpere alte mașini sau să le vândă pe cele în posesia sa, acestea urmând să fie radiate din sistem. Cetățeanul român a fost totodată denunțat și urmează să fie trimis în judecată cu acuzația de fals în acte publice în mod repetat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI