Italia: Un chinez s-a prezentat la primărie și a declarat că este român. Arestat pentru fals și uz de fals

S-a întâmplat în după-amiaza zilei de vineri, 25 octombrie 2019, în localitatea Quinzano d’Oglio din provincia Brescia, unde funcționarii din cadrul biroului de evidență a populației de la primărie s-au trezit în fața lor cu un chinez care declara că este cetățean român.

Bărbatul chinez, scrie BresciaSettegiorni.it, voia să obțină rezidența în acea localitate și conform actelor prezentate care demonstrau că este român, avea tot dreptul să facă asta, în calitate de cetățean european. Funcționarii de la primărie însă nu s-au lăsat păcăliți chiar atât de ușor și l-au chemat la fața locului pe mareșalul carabinierilor din localitate, Wiliam Giansante.

Deși documentele prezentate de chinez, cartea de identitate și permisul de conducere, păreau originale, mareșalul a observat totuși unele nereguli și a decis să-l supună unor mici teste pe chinez. Carabinierul l-a întrebat așadar câteva lucruri banale, precum care este capitala României sau i-a cerut să vorbească în limba română, dar evident chinezul nu a reușit să treacă testele și a fost nevoit să-l însoțească pe mareșal la cazarmă.

Între timp, Poliția Locală din Quinzano d’Oglio a fost însărcinată să lucreze cu colegii din Brescia pentru a verifica documentele chinezului care bineînțeles că s-au demonstrat a fi false amândouă. Totodată, anchetatorii au descoperit că bărbatului i-a fost respinsă cerere pentru permisul de ședere în urmă cu un an și de aceea a apelat la documentele românești false, pe care nu se știe momentan cine și cum i le-a procurat.

Chinezul a fost pus așadar sub arest și sâmbătă dimineața aceasta a apărut în fața unui judecători de la Tribunalul din Brescia care a decis să-l condamne pe inculpat la 1 an de închisoare cu suspendare, cu condiția să fie expulzat imediat din Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI