Italia: 300 de oameni s-au adunat într-o piață să se roage pentru fostul șofer român mort din cauza frigului în stradă

Moment emoționant la Genova, în Piazza Piccapietra, unde circa 300 de oameni s-au adunat pentru a se ruga pentru sufletul fostului șofer român fără adăpost care a murit de frig pe străzile orașului italian în dimineața zilei de vineri, 8 ianuarie 2021. La eveniment a fost prezent și vicarul arhiepiscopului de Genova, monseniorul Nicolò Anselmi, precum și preotul catolic Antonio Lovato.

Circa 300 de persoane s-au adunat să se roage pentru românul fără adăpost. Foto: Ansa.it

„Mario trăia aici, dormea pe grătarele de unde iese aerul cald. Era simpatic. Ne plăcea să avem grijă de el. În ultimele zile l-am căutat mult, ne făceam griji pentru el. L-au găsit ghemuit într-o cutie de carton, mort din cauza hipotermiei. A avut o viață grea, dar a avut mulți prieteni”, a declarat un voluntar de la asociația Sant’Egidio care avea grijă de bărbatul român fără adăpost.

Asociația a făcut un apel către voluntarii ei și către toți cei care-l cunoșteau pe Mario pentru a se prezenta în Piazza Piccapietra pentru a rosti o rugăciune pentru sufletul conaționalului nostru fără adăpost. Astfel, în cursul serii de ieri, 10 ianuarie a.c., 300 de persoane s-au adunat în piața în care Mario obișnuia să stea adesea.

Monseniorul Anselmi l-a cunoscut personal pe românul fără adăpost și a ținut să fie prezent și el la eveniment precizând că „trebuie să ne punem la somn seara gândindu-ne ce putem face pentru ei (oamenii străzii – n.r.) a doua zi.”

Misterul identității lui Mario

Autoritățile italiene nu au reușit să stabilească identitatea bărbatului fără adăpost, de-a lungul timpului acesta oferindu-le polițiștilor, când a fost oprit de aceștia, 25 de nume și 25 de date și locuri de naștere diferite. Singura concluzie pe care au reușit s-o tragă anchetatorii în cele din urmă, din mărturiile voluntarilor care l-au cunoscut și ajutat pe Mario, este aceea că era un fost șofer român de camion care, după ce și-a pierdut locul de muncă, a ajuns să trăiască pe străzile din Genova.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Mulți dintre oamenii care trăiesc pe stradă îi căutau compania. Nu avea nimic, dar știa ce înseamnă și lua în serios arta prieteniei. Mulți dintre noi, seara, îl căutam, îl ajutam, îi duceam de mâncare și pături, conversam și glumeam cu el”, au povestit voluntarii de la Sant Egidio care de multe ori l-au însoțit la spital sau l-au dus chiar și acasă la ei pentru a-l ajuta să se spele și să se radă.

Mario, fostul șofer român mort de frig la Genova

Te-ar mai putea interesa:

Distribuie acest articol