Italia: Concursul internațional „Dinu Lipatti” la Taranto

În perioada 10 – 14 iunie 2019, se va desfășura la Taranto, în Italia, Concursul Internațional „Dinu Lipatti”, sub conducerea directorului artistic Cosimo Damiano Lanza. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în seara zilei de 14 iunie, ora 19:00, în cadrul reprezentanței provinciale „Anfiteatro Taranto”.

Concursul „Dinu Lipatti” s-a născut la Roma prin bunăvoința Ambasadei României în Italia și a avut loc timp de șapte ani la Accademia di Romania a Roma. Îmcepând din anul 2018 s-a decis ca evenimentul să se desfășoare în fiecare an într-un oraș diferit, anul trecut s-a desfășurat la Sangemini, în provincia Terni, iar anul acesta este organizat la Taranto.

La spectacolele și audițiile din acest an vor participa concurenți din Malaezia, China, Anglia, Germania, România, Coreea și peste tot în Italia.

Dinu (Constantin) Lipatti s-a născut pe 19 martie 1917, la București; a fost un pianist de faimă internațională, compozitor și pedagog român. A încetat din viață la Geneva, la 2 decembrie 1950. Ales membru post-mortem al Academiei Române, Dinu Lipatti este considerat a fi cel mai important pianist român din toate timpurile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI