Italia: Concursul internațional „Dinu Lipatti” la Taranto

În perioada 10 – 14 iunie 2019, se va desfășura la Taranto, în Italia, Concursul Internațional „Dinu Lipatti”, sub conducerea directorului artistic Cosimo Damiano Lanza. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în seara zilei de 14 iunie, ora 19:00, în cadrul reprezentanței provinciale „Anfiteatro Taranto”.

Concursul „Dinu Lipatti” s-a născut la Roma prin bunăvoința Ambasadei României în Italia și a avut loc timp de șapte ani la Accademia di Romania a Roma. Îmcepând din anul 2018 s-a decis ca evenimentul să se desfășoare în fiecare an într-un oraș diferit, anul trecut s-a desfășurat la Sangemini, în provincia Terni, iar anul acesta este organizat la Taranto.

- Continuarea după publicitate -

La spectacolele și audițiile din acest an vor participa concurenți din Malaezia, China, Anglia, Germania, România, Coreea și peste tot în Italia.

Dinu (Constantin) Lipatti s-a născut pe 19 martie 1917, la București; a fost un pianist de faimă internațională, compozitor și pedagog român. A încetat din viață la Geneva, la 2 decembrie 1950. Ales membru post-mortem al Academiei Române, Dinu Lipatti este considerat a fi cel mai important pianist român din toate timpurile.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI