Italia: Constrângeau patru tinere românce să se prostitueze, trei proxeneți români arestați

Trei cetățeni români au fost arestați în dimineața zilei de joi, 8 iunie 2018, aceștia fiind acuzați de recrutare, instigație, favorizare și exploatarea unor tinere femei românce pentru prostituție, precum și de tentativă de șantaj.

Potrivit celor relatate de ziarul italian Il Tirreno, ancheta a început în luna martie a acestui an, când una dintre tinerele românce exploatate a depus o plângere la poliția din localitatea italiană Grossetto. Aceasta denunța faptul că a fost obligată să se prostitueze încă din anul 2012 de către un conațional pe nume Gabriel Musescu, în vârstă de 34 de ani, care ar fi încurajat-o pe tânăra română să vină la el, în Italia, iar când femeia a ajuns aici, a fost constrânsă să se prostitueze în unele apartamente din localitățile Marina di Grossetto și Cecina.

În luna martie a anului trecut, a mai povestit tânăra anchetatorilor, Musescu i-ar fi spus acesteia să se pună de acord cu concubina lui, Mariana Golub, asupra modalității în care se vor împărți între cele două apartamente. Conform celor relatate de anchetatori, Mariana Golub și Gabriel Musescu lucrau în complicitate.

În luna martie a acestui an, Musescu i-ar fi cerut tinerei românce care l-a denunțat să îi dea 30% din câștigurile provenite din prostituție iar când aceasta a refuzat, proxenetul a lovit-o și a amenințat-o: „Începând de azi trebuie să-mi dai 1.000 de euro pe lună și dacă nu îmi dai, îți arăt eu de ce sunt în stare”, mai povestește tânăra către polițiști.

Anchetatorii au demarat investigații prin interceptarea convorbirilor telefonice și ambientale care le-au permis să reconstruiască activitățile ilegale ale lui Musescu și partenerei sale împotriva femeii românce care i-a denunțat dar și împotriva altor patru femei românce.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Interceptările, a menționat procuratura, au permis anchetatorilor să împiedice ulterioare acte de violență asupra celor patru tinere și asupra rudelor sale. Într-una din aceste interceptări, polițiștii l-au surprins pe Musescu când vorbea cu un alt cetățean român, Gabriel Nicolae Stoica, în vârstă de 25 de ani, căruia i-ar fi spus că are intenția să comită aceste acte violente. Stoica – după cum reiese din rezultatele anchetei – ar fi amenințat-o și el, personal, pe tânăra care l-a denunțat pe Musescu: „Plătește, fiindcă eu știu că ții la familia ta și nu vrei să li se întâmple ceva rău, nu-i așa?”

Anchetatorii au mai confiscat și o agendă de la una dintre tinerele prostituate care confirma cele relatate în plângerea depusă, tarifele la oră pentru prestațiile femeilor și fraze în limba italiană pe care acestea trebuiau să le pronunțe în fața clienților.

Ulterioare denunțuri și interceptări au clarificat și rolul fiecăruia în această mică filieră de prostituție: Musescu ar fi cel care a inițiat tinerele în lumea prostituției și care încasa banii, alături de Mariana Golub, aceasta din urmă ocupându-se și de publicarea anunțurilor pentru a procura clienți. Stoica, în schimb, ar fi participat la transferul femeilor în localitățile Cecina și Prato și le furniza acestora pastile contraceptive.

Potrivit sursei citate, cei doi bărbați se află acum în arest la penitenciarul din Grossetto, în timp ce Mariana Golub a fost trimisă la închisoare Sollicciano din Firenze. Cei trei sunt apărați de avocatul Riccardo Lottini.

Distribuie acest articol