Italia: copil de 6 ani sună la 112 și salvează viața mamei sale după ce au căzut cu mașina într-o râpă

Într-o eră în care toată lumea condamnă faptul că tot mai mulți copii, de vârste foarte fragede, sunt captivi ai tehnologiei iar părinții sunt sfătuiți să limiteze accesul micuților la telefoanele mobile și la alte tipuri de dispozitive asemănătoare, un copil de 6 ani a reușit să salveze viața mamei sale tocmai datorită faptului că a avut cunoștințele necesare pentru a folosi telefonul mobil.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 18.00 de sâmbătă, 23 decembrie 2017, atunci când o femeie de origine braziliană și fiul său de 6 ani amândoi rezidenți în Italia, în provincia Bolzano, circulau cu mașina pe strada provincială care face legătura între localitățile San Valentino in Campo și Bolzano. Ajunsă într-un punct al străzii unde asfaltul era înghețat, femeia braziliană a pierdut controlul volanului și a aterizat cu mașina într-o râpă de la marginea drumului, îndepărtându-se astfel de stradă circa 150 de metri.

Femeia în vârstă de 38 de ani a fost rănită grav și a rămas blocată între fiarele automobilului, iar copilul său, deși rănit ușor și el, nu s-a descurajat deloc și a luat imediat telefonul mamei sale pentru a chema ajutoare, relatează ziarul La Repubblica.

Sunând la 112, copilul de numai 6 anișori a dat indicații foarte folositoare autorităților pentru a identifica locul unde se aflau și le-a explicat ceea ce s-a întâmplat. În scurt timp, la fața locului au ajuns ajutoarele de la AiutAlpin, pompieri, Croce Bianca, salvamontiști și carabinieri, care împreună au dat startul unei operațiuni de salvare ce a durat câteva ore bune.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Femeia și fiul său au fost salvați și apoi au fost transportați la spitalul din Bolzano, unde mama copilului a fost diagnosticată cu un politraumatism, medicii declarând ulterior că aceasta se află în afara oricărui pericol.

Totul datorită unui copil de 6 ani care a știut să folosească tehnologia modernă de care dispunem atunci când a fost nevoie.

Distribuie acest articol