Italia: Un copil moldovean rămas singur pe aeroport a fost „adoptat” de Crăciun de un polițist italian

Un copil de 13 ani a coborât din avion pe aeroportul din Fiumicino alături de unchiul său, un cetățean moldovean, chiar în seara de Crăciun, pe 24 decembrie 2019, dar după ce au verificat actele lor de identitate, polițiștii au fost nevoiți să-l aresteze pe bărbat, iar copilul a rămas astfel singur. Un polițist italian însă, care nu a putut trece nepăsător peste trista poveste prin care trecea adolescentul, l-a luat pe acesta acasă la el pentru a petrece Crăciunul cu familia lui.

Frumosul gest al polițistului este relatat într-un video publicat duminică pe Twitter de Polizia di Stato și arată cum bărbatul moldovean a sosit pe aeroport alături de nepotul său, dar imediat după verificarea actelor de identitate ale bărbatului, agenții de poliție i-au cerut acestuia să-i însoțească într-un birou. Din controalele efectuate, agenții au descoperit că pe numele moldoveanului a fost emis un mandat de arestare după ce acesta a fost condamnat la 6 luni de închisoare pentru diferite furturi comise în Italia.

Nepotul bărbatului a rămas însă singur. Cei doi urmau să meargă de la Fiumicino spre un sat din sudul Peninsulei unde se pare că se afla bunica băiatului, dar copilul fiind minor, nu poate fi lăsat să plece singur, iar autoritățile aveau de ales între a-l plasa într-un adăpost pentru persoanele aflate în dificultate (lucru destul de greu de făcut în seara de Crăciun) și a-l lăsa să petreacă noaptea în aeroport. Dar un polițist cu inimă mare care nu voia să-l lase pe copil să stea singur de Crăciun, nu numai că l-a luat acasă la el, cu acordul mamei adolescentului contactată telefonic, dar l-a și primit ca și cum ar fi fost parte din familia lui. Mai mult, polițistul și familia lui i-au pus chiar și cadouri sub brad, care au fost cumpărate cu bani adunați dintr-o colectă făcută între agenții de poliție din aeroport.

În dimineața următoare, copilul de 13 ani a fost condus înapoi la aeroport unde a putut să-și îmbrățișeze mama care se suise în primul avion din Moldova spre Italia pentru a-și lua fiul înapoi. Vizibil emoționată de gestul polițiștilor italieni, mama copilului, pe lângă zecile de mulțumiri adresate, a vrut să facă și ea un cadou acestora înainte de a porni la drum din nou alături de fiul ei, și le-a dăruit un ornament cu scena nașterii lui Iisus.