Costel s-a stins la 38 de ani pe o stradă din nordul Italiei. Șoferul român care a fugit de la locul accidentului a fost arestat

Costel Harabagiu, 38 de ani, cetățean român rezident la Castiglione dei Pepoli (Emilia-Romagna) și-a pierdut viața într-un tragic accident de mașină în noaptea de duminică spre luni, 19 noiembrie, 2018, în apropierea orașului Bologna.

Șoferul mașinii a fugit de la locul accidentului

Aflat într-un autoturism Alfa 147, împreună cu alți trei români și un bărbat de origine bulgară, Costel a fost cel care a plătit cu viața în urma accidentului produs în jurul orei 01:00 noaptea, pe via Lunga din Anzola Emilia. Mașina, din motive încă neclare, a ieșit în afara carosabilului și s-a răsturnat provocând decesul conaționalului nostru. Șoferul unui autovehicul care trecea prin zonă a dat alarma iar la fața locului au sosit ambulanța de la 118 și carabinierii din localitate.

Trei pasageri din mașină au fost transportați la spitalul Maggiore din Bologna, iar pentru Costel nu se mai putea face nimic, decât să se constate decesul. Șoferul mașinii implicate în accident s-a făcut nevăzut, el nu a fost de găsit când carabinierii și ambulanța au sosit la locul impactului.

Conform mărturiilor celor răniți carabinierii au ajuns la cunoștința faptului că a existat o altă persoană în afara celor prezente și care se afla la volanul mașinii în momentul producerii accidentului. Șoferul, rămas aproape nevătămat după impact, a reușit să iasă din mașină după accident și să își facă pierdute urmele. El a fost căutat de autorități și arestat în seara zilei de luni, 19 noiembrie, informează Il Resto del Carlino.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Accidentul din Italia în care românul Costel Harabagiu și-a pierdut viața. Foto: Il Resto del Carlino

Doru Ioan Pălăduță are 32 de ani și este acuzat de omor din culpă

Tânărul care a provocat accidentul rutier fatal în care Costel Harabagiu și-a pierdut viața, este Doru Ioan Pălăduță, are 32 de ani și este rezident la Castiglione dei Pepoli, scrie La Repubblica. El a fost arestat în urma acuzațiilor de omor stradal. În momentul identificării sale, polițiștii au constatat că permisul de conducere al bărbatului era expirat. În plus, autoritățile care anchetează cazul au suspiciunea că bărbatul ar fi fost băut în timp ce se afla la volan, ceea ce rămâne de confirmat în urma analizelor de laborator.

Sunt în curs de desfășurare investigații suplimentare pentru a se verifica dacă șoferul conducea sub influența drogurilor sau a alcoolului. Dacă la originea accidentului dramatic a fost viteza prea mare cu care circula autoturismul sau un moment de neatenție al șoferului.