Italia: criminal român arestat la 12 ani după ce a comis crima. Călătorea cu acte false

Un bărbat român a fost arestat la Fernetti, provincia Trieste, la 12 ani după ce a comis o crimă. A ucis prin înjunghiere un bărbat în România. Carabinierii italieni l-au identificat și l-au blocat pe bărbat în încercarea de a părăsi Italia la bordul unui autobuz, folosindu-se de un document falsificat, informează triesteprima.it.

Lefter Laurențiu Georgian, născut în 1981, de naționalitate română, era căutat de poliție pentru o crimă comisă în România în iunie 2006. În acel an, în timpul unei lupte care a implicat mai mulți oameni, Lefter Laurențiu a scos un cuțit și l-a lovit pe unul dintre agresori, ucigându-l, după care a fugit. Justiția română l-a condamnat cu o sentință definitivă la 15 ani de închisoare dar între timp, criminalul s-a făcut de negăsit. La 12 ani de la fapta comisă, a fost urmărit în urma unei activități de monitorizare a sistemului „Sirene”, un sistem care funcționează între țările care aderă la Tratatul Schengen și care permite o colaborare profitabilă între forțele de poliție europene.

Lefter Laurențiu Georgian a fost dus la închisoarea Coroneo, unde va rămâne la dispoziția Curții de Apel din Trieste, care va decide cu privire la extrădarea sa în zilele următoare.