Italia: Cristina a intrat în comă când era gravidă și s-a trezit după un an jumătate. Nu și-a văzut copilul niciodată

Cristina Rosi, intrată în comă în a șaptea lună de sarcină, în iulie 2020, și revenită la viață în decembrie anul trecut, se întoarce acasă duminică, 15 mai 2022, în Arezzo (Toscana), unde își va vedea pentru prima dată fetița, pe Caterina.

Cristina Rosi a intrat în comă când era gravidă în luna a șaptea. Foto: corriere.it

Emoția din interviul tatălui, Gabriele Succi, e atât de mare, încât este simțită inclusiv de reporterul cotidianului Corriere Fiorentino.

Gabriele se luptă pentru fiica sa Caterina și soția sa, Cristina, de când aceasta a făcut un stop cardiac, cu două luni înainte de data preconizată a nașterii. Aceasta este povestea dramatică a Cristinei.

Gabriele alături de fiica sa. Foto: corriere.it

Totul a început într-o zi nefastă din iulie 2020, atunci când inima Cristinei s-a oprit pur și simplu pentru câteva clipe: stop cardiac în a șaptea lună de sarcină. Pentru a-i salva viața, medicii au adus-o pe lume pe micuța Caterina printr-o operație de cezariană.

Dar scurtul timp petrecut fără oxigen a provocat leziuni neurologice grave atât mamei, cât și fiicei. Astfel, acestea au început un drum foarte lung de recuperare, departe una de cealaltă. Cristina a fost transferată la o clinică de specialitate din Zirl, Austria, în timp ce Caterina a rămas în Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mama a stat în comă foarte multă vreme, în timp ce fiica sa are deja un an de când este împreună cu tatăl ei. În luna decembrie a anului trecut, Cristina s-a trezit și primul cuvânt pe care l-a pronunțat a fost „mamă”.

Cristina în timp ce se afla în comă. Foto: corriere.it

Duminică, Cristina se va reîntoarce acasă pentru câteva ore și își va vedea fiica pentru prima dată. Apoi va fi transferată la institutul Agazzi din Arezzo, unde va rămâne pentru reabilitare.

Potrivit soțului, Gabriele, acesta este un prim pas al Cristinei către recuperarea totală, pentru a reveni acasă, în localitatea Monte San Savino (Arezzo).

Corriere Fiorentino: Gabriele, cum îți imaginezi această întâlnire?

„Sunt foarte fericit că duminică soția mea o va putea întâlni pentru prima dată pe fiica noastră. Nu știu ce se va întâmpla, nu știu dacă se vor putea recunoaște, pentru că amândouă au suferit probleme neurologice și nu sunt încă autonome.

„Nici măcar nu pot spune dacă soția mea mă recunoaște de fiecare dată când o văd. Ea îmi zâmbește, zâmbește tuturor, iar când i-am pus melodiile Giannei Nannini, le cântă pe de rost, deci înseamnă că își amintește”.

Corriere Fiorentino: Când ți-ai cunoscut soția?

„Acum 20 de ani. Dansam la Le Mirage din Monte San Savino. Inițial nu m-a băgat în seamă, apoi s-a declanșat dragostea, ne-am logodit, apoi ne-am căsătorit”.

Corriere Fiorentino: Acum doi ani, ce s-a întâmplat?

„Eram la serviciu, era după-amiază, Cristina era singură în casă și a avut un stop cardiac în a șaptea lună de sarcină: a intrat în comă. Din acel moment viața noastră s-a schimbat.

Acum sper doar că pot schimba acest simulacru de viață, visul meu este ca soția mea să se poată întoarce să locuiască acasă, cu fiica mea și cu mine, dar cine știe, poate într-o zi va fi posibil”.

La sfârșitul lunii mai, la Florența va avea loc mega-concertul Giannei Nannini pe stadionul Franchi. Cântăreața i-a trimis două mesaje Cristinei de când aceasta s-a trezit.

„Din păcate, nu pot să-mi duc fiica sau soția acolo, dar dacă găsesc pe cineva cu care să merg, mi-ar plăcea să-l văd”, mărturisește Gabriele.