Italia: Cultivau droguri printre plantele cu roșii. Arestați doi români și doi cetățeni albanezi

Printre serele cu roșii din Sicilia, în sudul Italiei se mai cultivă o plantă. Una interzisă de lege din care se extrag substanțe stupefiante: marijuana zisă și cannabis. În zona Macconi, din localitatea Serre, Acate, a fost descoperită de autorități o seră cu plante de marijuana ascunse printre cele cu tomate. Arestați 4 cetățeni de naționalitate străină, doi români și doi de origine albaneză, informează Ragusa – Giornale di Sicilia.

Andi Sina, Enio Tosk, Maria Alina Lupu și Alexandru Enachi, au fost arestați de Poliția de Stat din Ragusa care au acționat împreună cu agenții de la comisariatele Niscemi și Vittoria.

În serele gestionate de cei patru, printre roșiile cultivate, câinii polițiști au descoperit plante de marijuana înalte de doi metri. Andi Sina era șeful grupului iar „compania” condusă de acesta era formată din trei sere și o casă unde era depozitată producția de plante interzise.

La sosirea agenților de poliție, cei patru erau ocupați cu lucrul în una din serele în care erau cultivate plante de tomate. În fața casei rurale erau câteva lăzi cu roșii proaspăt recoltate și pregătite pentru vânzare. Agenții de poliție nu s-au lăsat păcăliți și cu ajutorul mirosului câinilor, printre rândurile cu tomate, au fost găsite numeroase plante de marijuana cu înălțime variabilă între 180 și 230 de centimetri.

Foto de arhivă. Sursa: Ragusa – Giornale di Sicilia

S-a dispus și o percheziție la domiciliul suspecților. În casa în care locuiau a fost găsit un pachet cu 10 grame de cocaină bine ascuns într-un dulap din dormitor, iar în interiorul unei magazii folosite ca depozit au fost găsite 18 cartușe de pistol. Alte patru cartușe au fost găsite în interiorul unui sertar al unui dulap din bucătărie. Au fost, de asemenea, descoperite două balanțe de precizie, calibrate pentru a cântări unități zecimale, folosite pentru ambalarea dozelor de substanțe narcotice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un magnet a fost găsit deasupra contorului de energie electrică care alimenta întreaga clădire. Prin urmare, a fost solicitată intervenția personalului tehnic al Enel, care a constatat că, datorită magnetului, înregistrarea curentului consumat a fost redusă cu 97,3% mai mică decât totalul efectiv.

Andi Sina, Enio Tosk, Maria Alina Lupu și Alexandru Enachi au fost arestați și însoțiți la secția de poliție din Vittoria, după care au fost transportați la închisoarea din Ragusa și puși la dispoziția procurorului.

De-a lungul anului 2018, agenții poliției din Ragusa (Sicilia) au confiscat din serele din teritoriu o greutate totală de peste 8.000 de kilograme de plante de marijuana.

Distribuie acest articol