Italia: Un curcubeu multicolor a apărut pe cer și a îmbrățișat noul pod din Genova în momentul inaugurării

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte împreună cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, au participat luni, 3 august, la inaugurarea noului pod din orașul Genova care îl înlocuieşte pe cel care s-a prăbuşit în urmă cu doi ani provocând moartea a 43 de persoane. Printre victime s-au numărat și un șofer român împreună cu colegul său originar din Republica Moldova.

Marian Roșca era din județul Gorj, dar trăia în Franța unde lucra la o firmă de transporturi. Marți, 14 august 2018, în jurul orei prânzului, se afla la volanul camionului său pe podul „Morandi”, din Genova, când un pilon a cedat prăbușindu-se la pământ. Marian nu era singur, alături de el se afla colegul lui, moldoveanul Anatoli Mălai, 44 de ani.

Pe pod, în momentul prăbuşirii, erau în jur de 30 de autovehicule. Unele au aterizat direct în albia râului care trece pe dedesubt, altele au căzut pe calea ferată din apropiere. Multe dintre mașini au fost prinse între bucăţile imense de beton armat căzute la pământ.

Marian a fost internat la spitalul San Martino, în comă de gradul IV, dar încă de la început medicii nu i-au dat prea multe șanse de supraviețuire. Avea mai multe fracturi și un traumatism cranian care i-au cauzat în cele din urmă decesul.

Marian Roșca

Anatoli Mălai era din satul Taraclia, raionul Căușeni. La fel ca Marian, lucra în Franța ca șofer de tir. Acasă îl așteptau trei copii, cel mai mic avea atunci doar un anișor. Tatăl lor a murit însă în tragedia de la Genova.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Anatoli Mălai și imagine de la funeraliile celor 43 de victime

„Dintr-o rană care încă se vindecă greu, s-a ridicat simbolul unei noi Italii”, a postat premierul Conte pe Facebook. În timpul inaugurării, un curcubeu a îmbrățișat noul pod, ca o legătură spirituală între cer și pământ, ca un mesaj al celor 43 de victime care și-au pierdut viața acolo, în urmă cu doi ani de zile.