Italia: Curs de instruire gratuit pentru îngrijitoare și menajere

Serviciul Social Asociat al Primăriei Ravenna, Cervia și Russi, în colaborare cu Cooperativa Libra, Filkach Cgil, Ebincolf (organism național bilateral în sectorul muncii casnice) și Centrul Multiservicii Ce.Mu., organizează un curs de instruire gratuit pentru colaboratorii familiali: menajere, asistent personal și îngrijitoare pentru bătrâni.

Cursul cuprinde 13 întâlniri pentru un total de 64 de ore, începând cu data de 11 iunie, participarea fiind obligatorie. Lecțiile vor avea loc în centrul de formare al primăriei orașului Ravenna, din via Garatoni 1, informează avvenire.it

La finalul cursului se va susține un test pentru verificarea cunoștințele dobândite și se va eliberara certificatul Filcams și certificatul profesional Ebincolf. Acesta din urmă numai dacă aveți experiență de lucru ca asistent familial timp de cel puțin 12 luni în ultimele 36 de luni.

Este necesar ca cei care doresc să participe, să susțină un mic test de înțelegere a limbii italiene. Înscrierea la curs se poate face până la data de 31 mai.

Pentru informații și înscriere la testul de selecție vă puteți adresa la: „Sportello sociale per la non autosufficienza” din via D’Azeglio, nr. 2 – etajul 2 – Ravenna, de luni până vineri între orele 9:00-13:00, iar joia și între 14:00-17:00.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Telefon: 0544 485317-482789; e-mail: nonautosufficienza@comune.ra.it.

@rotalianul