Italia: Cursuri de calificare pentru ocupația de îngrijitoare. Se eliberează certificat de acreditare

Fisascat Cisl Umbria organizează, în colaborare cu Ebincolf, un curs de instruire pentru ocupația de îngrijitoare la Todi, în provincia Perugia. Participanții vor obține la finalul cursului certificate de acreditare recunoscute de statul italian.

Cursul de calificare, care este complet gratuit, se va desfășura pe parcursul a 64 de ore și va începe în momentul în care se vor completa cele 20 de locuri puse la dispoziție pentru înscrieri.

Pentru informații suplimentare dar și pentru înscrieri puteți contacta biroul Cisl din Todi, la numărul de telefon: 0039/0758943587.

Persoane calificate în asistența domiciliară sunt din ce în ce mai solicitate în regiunea noastră, scrie umbriadomani.it, mulți localnici bătrâni și bolnavi au nevoie de asistente personale. În regiunea Umbria vârstnicii șii bolnavii care au nevoie permanentă de o persoană calificată în preajmă sunt circa 3.694 de persoane.

Asistența acordată persoanei este cu siguranță una dintre ocupațiile viitorului. Pentru Fundația Leone Moressa per Domina care prezintă situația lucrătorilor casnici și îngrijitorilor angajați în Italia, în peninsulă există aproximativ 830.000 de persoane vârstnice, asistate de îngrijitori personali, la domiciliu. O „armată” de lucrători care numără 864.526 persoane: 54.4% lucrează ca muncitori casnici, în timp ce 45.5% sunt îngrijitori.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol