Italia: A dat foc casei unde locuiau 6 români dintre care 2 copii. Mafiot italian arestat

În această dimineață, de marți, 20 martie, la Reggio Calabria, în sudul Italiei, Poliția de Stat l-a arestat pe Antonino Labate, în vârstă de 68 de ani, considerat un exponent important al organizației mafiote ‘Ndrangheta. Conform investigatorilor, Antonino Labate este autorul material al unui incendiu declanșat la sfârșitul lunii februarie într-o casă din sudul orașului Reggio Calabria, cu intenția de a provoca moartea a șase cetățeni români, printre care doi copii.

Tentativă de crimă și incendiere, agravate de modalități de tip mafiot sunt acuzațiile pe care Direcția Antimafie din Reggio Calabria le aduc bărbatului italian. Evenimentele datează din seara zilei de 27 februarie a acestui an, când la locuința unei femei românce în vârstă de 46 de ani, care ospita alți 5 cetățeni români, s-a declanșat brusc un incendiu. Românii din casa respectivă sărbătoreau o zi de naștere când au observat flăcările care intrau din afară în interiorul apartamentului. S-au salvat la timp, ieșind toți pe o fereastră care dădea în spatele casei spre o curte înconjurată de ziduri înalte. A fost declanșată alarma la secția de poliție iar brigăzile de pompieri au ajuns imediat la fața locului.

A avut loc o anchetă, în urma căreia autoritățile au stabilit dinamica faptelor: Antonino Labate, în dimineața aceleași zile, a lovit cu un baston femeia română de 46 de ani care locuia în apartamentul respectiv. El i-a amenințat verbal pe ea și pe conaționalii pe care aceasta îi ospita, că îi va arde de vii. Labate îi învinovățea pe români că abandonaseră niște pungi de gunoi lângă intrarea curții proprietății pe care italianul o deținea. În seara aceleași zile italianul a trecut de la amenințări la fapte, el a stropit cu benzină și a dat foc holului casei în care erau prezenți românii.

Antonino Labate în timp ce cumpără benzina cu care va declanșa incendiul la casa în care erau prezenți 6 români

Antonino Labate a fost filmat de camerele video de supraveghere din zonă, când umplea un bidon cu benzină în aceeași zi când a fost provocat incendiul.

Italianul a fost arestat și pus la dispoziția procurorilor pentru interogatorii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI