O româncă din Italia își lansează de Ziua Mondială a Poeziei volumul de versuri

Joi, 21 martie, ziua în care poezia este sărbătorită în întreaga lume, românca Mărioara Vișan își lansează la Ivrea, în nordul Italiei, noul volum de poezii intitulat „Dell’altra parte del silenzio” („Dincolo de tăcere”).

Evenimentul va avea loc la ora 21:00, la librăria Mondadori și se va bucura de prezența lui Franceso Altieri, traducător și studios al literaturii române și Andrea Benedino, consilier cultural la primăria din localitate. Luca Spital va citi din volumul autoarei de origini românce. Cu participarea unui reprezentant al Consulatului General al României de la Torino.

Întâlnirea este organizată în colaborare cu ACERIC (Asociația Culturală Română Ivrea și Canavese) și FARMP (Federația Asociațiilor Române și Moldovene din Piemont). Intrarea gratuită.

Mărioara Vișan – poetă născută în România, dar care trăiește la Ivrea de mulți ani – va vorbi despre noua ei colecție de versuri traduse și în limba italiană. „Va fi o oportunitate de a aprofunda cunoașterea culturii unei țări care, începând cu Mihai Eminescu, a dezvăluit că posedă o tradiție poetică extraordinară și un talent răspândit pentru scrierea în versuri”, scrie giornalelavoce.it.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI