Italia, „Decretul Salvini”: Măsuri drastice împotriva cerșetorilor, primele sancțiuni

Renumitul „Decret de siguranță” (Decretto sicurezza), denumit și „Decretul Salvini”, susținut puternic de vicepremierul și ministrul de Interne, Matteo Salvini, a devenit lege în Italia de câteva zile și este deja pus în aplicare de către autorități.

Pe lângă prevederile cu privire la circulația autovehiculelor înmatriculate în străinătate, care dispun că nu poți conduce o mașină cu numere străine mai mult de 60 de zile dacă ești rezident în această țară, prevederile din decretul mai sus-numit au și scopul de a stopa cerșetoria pe teritoriul italian. 5 nigerieni, un sârb și un cetățean român au fost amendați sau au primit ordin de restricție pe teritoriul localității după ce au fost găsiți la cerșit la Montichiari (Brescia).

Cinci solicitanți de azil din Nigeria au fost identificați de poliția locală din Montichiari. Africanii, de mult timp, cereau bani cu insistență trecătorilor. Pe lângă faptul că au fost denunțați, aceștia au primit interdicție de a staționa pe teritoriul orașului, fiind obligați să îl părăsească pe parcursul a 48 de ore și le-a fost confiscată suma de 100 de euro obținută din cerșit.

Pe parcursul aceluiași raid de controale, polițiștii italieni au surprins la cerșit un cetățean român și unul de origine sârbă. Aceștia au fost denunțați și amendați, informează Il Giornale.

Și la Vicenza au avut loc asemenea controale

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Prima amendă, de 771 de euro, a fost emisă împotriva unui cetățean nigerian din via Bedeschi. Mai mult, așa cum prevede Decretul de securitate, care a mărit valoarea sancțiunilor administrative și adaugă sancțiuni penale în caz de hărțuire, nigerianul a fost somat să părăsească teritoriul localității.

Aceleași controale, la Vicenza, au descoperit un cerșetor român în parcul Canove căruia i-a fost impus să se îndepărteze. La scurt timp după aceea, aceeași persoană a fost din nou descoperită la cerșit și din acest motiv, a fost sancționat pentru a doua oară, cu 100 de euro amendă. Alți 100 de euro i-au fost impuși pentru nerespectarea ordinului de restricție. Dar nu s-a sfârșit aici, aceeași persoană a fost în cele din urmă descoperită de polițiști din nou cerșind. Potrivit Decretului de Siguranță, bărbatul a fost în cele din urmă amendat cu 300 de euro și a primit interzicerea dreptului de a mai staționa pe teritoriul orașului Vicenza, informează Vicenza Report.