Italia: Descoperit autorul mesajelor rasiste de la Viareggio. „Eram beat și deprimat”

Înscrisuri homofobe și rasiste au apărut pe pereții orașului Viareggio din Italia, la sfârșitul lunii iunie din acest an. „Pe rug cu românii, cu gay-i, negri și romii” se putea citi pe pereții din apropierea gării din Viareggio iar un mesaj îl elogia pe ministrul de interne italian, Matteo Salvini: „W Salvini” („Traiască Salvini”). Descoperit autorul înscrisurilor, un bărbat italian de vârstă medie: „Eram beat și deprimat.”, a declarat acesta. A fost denunțat pentru daune agravante și incitare la ură rasială.

O investigație minuțioasă din partea poliției din Viareggio a făcut posibilă descoperirea celui care a scris cu vopsea neagră, în patru locuri diferite din oraș, mesaje la adresa unor categorii de persoane, inclusiv și românii: „Pe rug gay, români, negri, romi.” se putea citi pe pereții orașului toscan în noaptea de 29 iunie.

Mesaje rasiste și homofobe la Viareggio – Italia

Autorul a fost identificat datorită camerelor de luat vederi, el este un localnic al orașului, de vârstă mijlocie, fără antecedente penale și a declarat că a scris mesajele într-un moment de depresie și pentru că se afla în stare de ebrietate.

A fost filmat când dintr-o camionetă de culoare albă, a coborât și s-a apropiat de peretele gării din Viareggio pe care au apărut mai târziu înscrisurile. De mai multe ori bărbatul se oprea din scris și se ascundea în mașina sa, pentru a nu fi văzut atunci când se aflau în trecere alte autoturisme. Același gen de mesaje au apărut apoi și în via Pisano.

Pus în fața dovezilor, bărbatul a recunoscut fapta. Investigațiile continuă pentru a se verifica legăturile cu grupurile care susțin extremismul de dreapta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol