Italia: Destinul crud al unui tată plecat prea repede la cer. Un înger de fetiță a rămas în urma sa

Viața nu i-a fost tocmai ușoară lui Constantin Iordache. Iar moartea i-a fost crâncenă. Un cumplit accident cu motocicleta i-a pus capăt zilelor pe o stradă din Ferrara, duminică, 13 mai, în jurul orei 17:30, câteva minute înainte de declanșarea unei furtuni violente. Bărbatul român se afla la bordul unui scuter și se deplasa de-a lungul străzii Via Nazionale Nord în direcția Benvignante.

După restaurantul „Nonno Socrate”, în prima curbă, probabil din cauza vântului puternic sau a grindinei care începea să se abată, în loc să vireze la dreapta scuterul conaționalului nostru a deviat pe partea opusă a drumului, s-a izbit de o bordură iar românul a zburat prin aer 10 metri. Medicii de pe ambulanță nu au mai putut face nimic pentru el. În drum spre spital, din cauza rănilor suferite, Constantin Iordache a decedat.

Costel era originar din județul Tulcea, avea 37 de ani și a trebuit să lupte de mic copil cu nevoile, cu greutățile vieții și cu lipsurile. Ca mulți dintre noi a hotărât 12 ani în urmă să ia drumul străinătății și a venit în Italia. Lucra la Argenta, ca muncitor agricol și avea o pasiune pentru box. „Un fost sportiv, avea rezultate bunicele la box, dar nu am cuvinte să vi-l descriu, era omul pe care toți l-ar fi vrut ca prieten” ne spune Marius Cătălin, prietenul său. „Un băiat de încredere, pe care te puteai bizui, nu știu câți mai există la fel ca el pe fața pământului!”

Cu Elena, femeia cu care împărțise multe clipe frumoase așa cum ne spune ea printre lacrimi, Costel avea o fetiță de 5 anișori, Florentina. „Era viața lui, o iubea ca pe ochii lui din cap”, ne spune fosta sa soție și mama unicului său copil. Și se vede acest lucru, se vede din zâmbetul bărbatului care își îmbrățișează fetița cu drag prin toate fotografiile, se vede din privirea lui încărcată de emoție când se uită spre ea. Se joacă împreună, se îmbrățișează, râd împreună, tată și fiică, o iubire paternă care răzbate dincolo de imagini și care ajunge să impresioneze pe cei care îi privesc.

Acum, aceste clipe țin de trecut. Costel zace fără viață în așteptarea funeraliilor, fetița e prea mică să înțeleagă ce s-a întâmplat cu tăticul ei. Va pricepe când va fi mai mare. Atunci când îi va lipsi bărbatul care ar fi avut cea mai multă putere să o protejeze, să o ajute, să îi fie alături la bine și la greu. Bărbatul care ar fi iubit-o și ar fi ocrotit-o ca nimeni altul: tatăl ei!

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Constantin Iordache, 37 de ani, mort într-un accident cu motocicleta la Ferrara. Foto: arhiva personală

Pentru funeraliile lui Constantin Iordache se face un apel la comunitatea românească din Italia, la toți cei care l-au cunoscut sau la cei care vor să dea o mână de ajutor acestei familii pentru a-și înmormânta în mod creștinește tatăl. Toți cei care vor să facă donații, o pot face pe numele:

  • Elena Tuchendria;
  • Cod fiscal: TCHLNL84M47Z129D;
  • PostPay Evolution: 5333 1710 2340 4219.