Italia: deținut român încearcă să evadeze în văzul tuturor. A smuls caloriferul din perete şi l-a izbit de gratii până când a reuşit să le rupă

Incidentul a avut loc miercuri, 18 octombrie, la penitenciarul din Velletri iar şeful sindicatului gardienilor spune că e o dovadă clară a problemelor din închisorile italiene. „Deţinutul român a smuls caloriferul din perete şi l-a izbit de gratii până când a reuşit să le rupă, apoi a ieşit şi a început să lovească cu caloriferul în oricine îi stătea în cale”.

„În toţii ani mei de serviciu nu am văzut atâta violenţă gratuită”, spune gardianul, citat de castellinews. „Ceilalţi deţinuţi încercau să-l liniştească, dar nu a vrut, ba chiar i-a atacat şi pe ei. Văzând asta, au smuls şi ei caloriferul din perete, au ieşit din celulă şi au încercat să-l prindă. Doar intervenţia rapidă a gardienilor a prevenit o tragedie”.

În cele din urmă, revolta a fost oprită, dar gardienii susţin că erau pregătiţi să folosească forţa armată. Românul a fost transferat la un penitenciar de maximă securitate. Potrivit spuselor poliţiştilor, el ar suferi de probleme psihice grave.

În penitenciarul din Velletri sunt închişi 245 de cetăţeni străini iar în toată Italia, aproape 20.000. Gardienii se plâng că închisorile sunt supraaglomerate iar personalul, insuficient.