Italia: Diana Silaghi, românca din Tribiano care candidează la alegerile locale

Diana Silaghi, 32 de ani, româncă din naștere, italiană din 2017 când a primit cetățenia acestei țări, este noutatea de pe lista candidaților „Insieme per Tribiano” (Împreună pentru Tribiano) la viitoarele alegeri administrative din 26 mai, 2019. Angajamentul său este reprezentat de dorința de a transforma Tribiano într-un oraș modern: „Piste pentru bicicliști și alei pietonale luminate cu LED-uri pe asfalt”.

Diana este o tânără soție și mamă româncă și trăiește la Tribiano, în regiunea Lombardia din nordul Italiei, de mai mulți ani. A obținut în anul 2017 cetățenia italiană și deși are doar 32 de ani a reușit să își construiască deja o familie frumoasă și o carieră. Absolventă a facultății de Geografie și Turism, lucrează la serviciul clienți al unei companii. Recent, s-a alăturat celor de pe lista „Insieme per Tribiano” pentru a participa la alegerile administrative viitoare, dorind să contribuie la dezvoltarea și modernizarea comunității din care face parte.

„Este o tânără determinată, de caracter, care poate face mult pentru localitatea noastră”, explică Franco Lucente, consilier regional, fost primar la Tribiano și fondator al organizației politice „Insieme per Tribiano”.

„Intenționez să mă ocup în special de ceea ce privește aspectul și modernizarea stradală a localității. Mă gândesc pentru început la modernizarea și iluminarea pistelor de ciclism și a aleeilor pietonale cu lumini la nivelul asfaltului”, a declarat Diana Silaghi.

Diana Silaghi, românca din Tribiano care candidează la alegerile locale
@rotalianul