Italia din nou sub teroarea coronavirusului: „Am fi dorit să nu mai vedem astfel de imagini niciodată”

Sambuca di Sicilia, o localitate cu aproape 6.000 de locuitori din provincia Agrigento, a devenit în ultimele ore „zonă roșie” după ce s-a descoperit un focar de infecție la un azil de bătrâni, iar numărul celor care au contractat virusul este în continuă creștere. Imaginile cu coloana de ambulanțe care transportă bătrânii în urma evacuării azilului i-au impresionat pe italieni: „Am fi dorit să nu mai vedem astfel de imagini niciodată”, a comentat cineva la articolul publicat de La Repubblica.

Numărul cazurilor de Covid-19 crește în Sambuca di Sicilia, o mică localitate de aproximativ șase mii de locuitori din provincia Agrigento, declarată „zonă roșie” de către președintele regiunii siciliene Nello Musumeci. Primarul, Leo Ciaccio, a anunțat ieri seară târziu existența altor „9 cazuri confirmate”, care se adăugau la cele 64 de cazuri deja existente.

Între timp, în localitate s-au înregistrat alte patru cazuri pozitive la noul coronavirus, acestea sunt patru persoane în vârstă care au fost găzduite într-un azil în care s-a dezvoltat un focar de infecție. Ieri seară a început evacuarea structurii, au fost transferați la spital primii unsprezece vârstnici, astăzi au urmat alți opt.

În ultimele 24 de ore, în Italia s-au înregistrat 11.705 cazuri noi de Covid-19 și 69 de persoane care au contractat virusul au decedat. S-au efectuat 146.541 de teste.

Regiunile cele mai afectate sunt Lombardia cu 2.975 noi cazuri, Campania 1.376, Lazio 1.198 și Piemonte 1.123. Cea mai puțin afectată este Molise cu 27 de cazuri noi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În Italia, de la începutul epidemiei de coronavirus, cel puțin 414.241 de persoane au contractat virusul Sars-CoV-2. Dintre acestea, 36.543 au murit și 251.461 au fost externate declarate vindecate.