Italia: Doctoriță atacată în fața spitalului. Salvată de un imigrant care vindea umbrele

În aceste timpuri în care Italia pare să devină din ce în ce sceptică în politica migratorie,  faptele bune ale străinilor, în special cei veniți din nordul Africii dar nu numai, apar pe primile pagini ale jurnalelor din peninsulă. Așa cum a fost recent cazul lui Mustafa Al Aoudi, originar din Maroc, care prin intervenția sa eroică a salvat viața unei doctorițe italine.

Luigi Amoruso, în vârstă de 50 de ani, înarmat cu o șurubelniță, a atacat-o și rănit-o pe doctorița Maria Carmela Calindo în fața spitalului „San Giovanni di Dio” din Crotone. Femeia părăsea clădirea spitalului unde profesează ca medic, când a fost atacată de Amoruso. Acesta i-a reproșat că ar fi vinovată de moartea mamei sale, decedată recent în urma unei tumori.

„Am auzit-o pe doctoriță cum striga după ajutor”, povestește marocanul, „bărbatul care a atacat-o avea o șurubelniță cu care o amenința, nu am stat pe gânduri și i-am sărit în ajutor. Când m-a văzut, agresorul a dat să scape dar l-am prins și l-am blocat până la sosirea polițiștilor.” Mustafa stă de ani de zile în fața spitalului din Crotone, este un vânzător ambulant și în ziua agresiunii la care a fost martor încerca să câștige vreo doi bănuți din vânzarea câtorva umbrele și a altor obiecte.

Doctorița Maria Carmela Calindo, rănită de bărbatul italian, a fost internată în urma rănilor suferite dar nu se oprește în a-i mulțumi imigrantului: „Mulțumesc, mi-ai salvat viața”, i-a spus ea abia a primit vizita acestuia în spital, unde este internată. S-au îmbrățișat, au plâns împreună iar Mustafa, bărbatul venit din nordul Africii, pe care presa îl elogiază ca pe un erou, i-a răspuns: „Nu sunt un erou, am făcut ceea ce ar fi făcut oricine în acel moment.”

Recent, Matteo Salvini, Ministrul de Interne italian a declarat că va înăspri legile italiene cu privire la azil, ceea ce, potrivit criticilor, ar putea face ca mii de migranţi să nu mai poată beneficia de niciun ajutor din partea statului italian.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul