Italia: Doi frați români amendați cu peste 140.000 de euro. Aveau 258 de mașini înregistrate pe numele lor

Carabinierii din localitatea italiană Bentivoglio, provincia Bologna, au denunțat în stare de libertate doi frați români în vârstă de 25 și 29 de ani pentru fals în documente și înșelătorie agravată continuă. Cei doi, care se ocupau cu comerțul de autoturisme, au fost amendați de asemenea cu suma de 140.352 de euro, relatează Il Resto del Carlino.

Potrivit sursei citate, denunțul a venit în urma unei anchete deschisă de carabinieri pentru a identifica proprietarii fictivi de mașini care circulă în localitate. Conform unor analize, în Italia se pare că sunt mii de autovehicule cu proprietari fictivi (denumiți de obicei „prestanome” în italiană), acestea fiind folosite de cele mai multe ori în activități criminale. Astfel, adevăratul proprietar, care de obicei este un infractor, își menține anonimatul în cazul unor verificări asupra mașinii cu care circulă, iar orice amendă este emisă pe numele proprietarului.

Rezultatele investigațiilor efectuate de carabinierii din Bentivoglio au scos la iveală faptul că frații români au deschis chiar și o firmă prin care figurează ca fiind comercianți de autoturisme pentru a beneficia de prețuri mai mici la efectuarea pasajului. Așadar, în loc de circa 300-400 de euro pentru fiecare pasaj, aceștia plăteau doar 100 de euro. De asemenea, autoturismele erau vândute infractorilor la un preț mai mare decât valorau cu adevărat pe piață, având în vedere că acest lucru le permitea să rămână anonimi.

Conform celor relatate de carabinieri, dintre cele 258 de mașini înregistrate pe numele celor doi frați români, 216 erau înregistrate cu datele celui în vârstă de 29 de ani și 42 cu datele celui de 25 de ani. Autoturismele au fost șterse din Registrul Auto Public, lucru care va permite punerea lor sub sechestru atunci când vor fi oprite în trafic.

Datele carabinierilor arată că valoarea totală a mașinilor înregistrate pe numele celor doi frați români este de peste un milion de euro, considerând că în medie prețul este de 4.000 de euro pentru fiecare autovehicul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autoritățile informează totodată că astfel de activități au loc în toată Italia, prin intermediul altor organizații care, de obicei, cumpără mașini folosite, chiar și accidentate, și le vând apoi unor persoane care le folosesc pentru comiterea de infracțiuni. De obicei, persoanele care se ocupă cu asta lasă bilețele pe mașinile parcate cu fraze de genul: „Dacă ai de gând să-ți vinzi mașina, sunt interesat să o cumpăr. Sună la numărul********” sau „Cumpărăm autovehicule, chiar și sub sechestru administrativ, plata în numerar.”

@rotalianul