Italia: Doi morți din cauza vremii nefavorabile. Ploi abundente, vânt și frig peste întreaga peninsulă

Ploi abundente, vânt și frig peste Italia, cu alerte meteo de vreme nefavorabilă în diferite regiuni. Un val de vreme rea a lovit peninsula și își face resimțite efectele mai ales în regiunile centrale și sudice.

Sute de intervenții ale pompierilor s-au înregistrat în ultimele ore din cauza copacilor căzuți, a caselor și boxelor inundate. Prognoza meteo confirmă că vremea rea se va menține și în zilele următoare.

Doi oameni fără adăpost, în vârstă de 60 și 41 de ani au murit la Roma, probabil din cauza temperaturilor scăzute. Cadavrele au fost găsite luni și respectiv marți dimineața. Frigul care a lovit capitala în ultimele zile le-a fost fatal, scrie Fanpage.

Între timp este cod portocaliu de vreme rea în Campania, Calabria, Molise și Basilicata unde sunt așteptate furtuni cu rafale puternice de vânt.

În Lazio s-a înregistrat o furtună cu valuri înalte de trei metri pe coasta Mării Tireniene, iar la Roma râul Tibru, care traversează orașul, riscă să iasă din matcă din cauza ploilor abundente. Școlile au rămas astăzi închise în Fiumicino, Fregene, Focene și Maccarese.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ieri seară un vârtej a lovit zona Valmontone (Roma) provocând pagube la acoperișurile clădirilor și evacuarea a 9 familii. VIDEO mai jos:

În cătunul Poggioprimocaso din Umbria a avut loc o alunecare de teren care a afectat singurul drum de legătură cu localitatea cea mai apropiată. Pompierii detașamentului Norcia au lucrat aproximativ 4 ore pentru eliberarea drumului doar pentru vehiculele de urgență.

Pompierii au fost nevoiți să intervină și în Campania. Ieri, la Napoli, în zona Vomero, o schelă montată pe fațada unei clădiri s-a prăbușit, iar în centrul istoric un copac mare a căzut peste niște mașini. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Napoli, o schelă s-a prăbușit din cauza vântului puternic. Sursa foto: 3bmeteo

Școlile din Napoli și din alte localități ale regiunii Campania sunt închise astăzi. Unele legături maritime rapide cu insulele Ischia și Procida au fost suspendate, ca și în Puglia, unde Insulele Tremiti sunt inaccesibile, și Toscana, unde legăturile cu insulele au fost întrerupte. În Sardinia, în zona Nuorese, sunt copaci căzuți și săli de sport inundate.

Sosirea ciclonului polar aduce zăpadă în Nord. În zona Vicenza, în Asiago, Gallio și Roana, stratul de zăpadă atinge aproximativ 15 centimetri la altitudinea de 1000 de metri. Ninsori și mai abundente se vor înregistra la peste 1300 de metri.

Potrivit meteorologilor, situația nu se va îmbunătăți în următoarele zile, care vor fi caracterizate de furtuni, vânt, ploi și ninsori abundente.

Joi, 19 ianuarie, temperaturile vor fi în scădere. Vineri vremea se va îmbunătăți în Nord, dar nu și în restul Italiei.