Italia: Doi muncitori români morți și alți trei răniți grav în accidente de muncă în numai 48 de ore

Patru accidente de muncă în care au fost implicați muncitori români din Italia au avut loc în numai 48 de ore, în două dintre aceste accidente doi conaționali de-ai noștri pierzându-și viața în mod tragic, iar alți trei fiind internați în stare foarte gravă la spital.

Cade din liftul pentru marfă, de la etajul patru al clădirii în care muncea. Bărbat român de 50 de ani decedat pe loc

Tragicul accident a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, pe via Gallia Placida a cartierului Portonaccio din Roma. Acolo, mai exact, în clădirea de la numărul civic 39, se afla o echipă de muncitori în construcții care executau unele lucrări de întreținere. Conaționalul nostru, cu inițialele R.T., în vârstă de 50 de ani, se afla într-un lift pentru marfă când, din cauza unei probleme mecanice a liftului, bărbatul se pare că a pierdut echilibrul și a căzut de la etajul patru al clădirii.

Totul s-a întâmplat sub privirile neputincioase ale colegilor săi care au chemat imediat o ambulanță la fața locului dar pentru conaționalul nostru nu mai era nimic de făcut. Impactul cu solul i-a fost fatal.

Agenții de la comisariatul Sant’Ippolito din Roma au deschis o anchetă în acest caz iar investigațiile vor stabili cu exactitate dinamica tragicului accident și eventualii responsabili pentru decesul bărbatului român, precizează ziarul La Repubblica.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tragedie în sudul Italiei! Un muncitor român mort și fratele său grav rănit într-un accident de muncă

Francisc Păuleț, în vârstă de 36 de ani, și fratele său de 27 de ani, munceau ieri, 13 iulie 2018, pe un șantier din localitatea Castellammare del Golfo din provincia Trapani, când brațul unei macarale a cedat instantaneu și i-a lovit pe cei doi.

Franisc și-a pierdut viața, zdrobit de brațul macaralei iar fratele său a fost grav rănit, fiind transportat cu elicopterul, în condiții critice, la spitalul Civico din Palermo. Sunt în curs de desfășurare investigații suplimentare efectuate de Carabinieri din Alcamo.

Muncitor român de 58 de ani cade de la o înălțime de circa șase metri în provincia Biella

Un alt accident a avut loc în după-amiaza zilei de miercuri, 11 iulie 2018, în jurul orei 18:30, în localitatea Trivero din provincia Biella, unde un muncitor român de 58 de ani, cu inițialele S.I., a căzut în gol de la o înălțime de circa șase metri în timp ce lucra. Bărbatul a suferit răni grave la picioare, vertebre și la bazin.

Bărbatul de origine română este rezident la Serravalle și este angajat al unei companii de construcții din Prato Sesia. Investigarea cazului este efectuată de carabinieri și de tehnicienii Spresal („Servizio Prevenzione e Sicurezza Ambienti di Lavoro”), care vor trebui să stabilească dinamica și cauzele accidentului de muncă a cărui victimă este conaționalul nostru. S.I a fost internat de urgență la secția de terapie intensivă a spitalului Maggiore din Novara, unde a fost transportat cu elicopterul imediat după accident.

Muncitor român și muncitor italian cad de la șase metri înălțime după ce balconul pe care lucrau s-a prăbușit

„Dacă mai trăiesc, e un miracol”, sunt vorbele care s-au auzit cel mai des în dimineața zilei de ieri, 13 iulie, 2018, în localitatea Trana din provincia Torino, unde doi muncitori, un român și un italian, au căzut de la o înălțime de șase metri după ce balconul pe care lucrau s-a prăbușit cu ei.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 9:45 dimineața, în timp ce cei doi muncitori erau ocupați cu instalarea unor tâmplării din aluminiu, când balconul pe care se aflau s-a prăbușit brusc iar cei doi au căzut în gol de la etajul 2 al unei clădiri din zona Borgata Merlo, la numărul civic 4.

Cei doi bărbați, un cetățean român de 50 de ani și un italian de 34 de ani, au fost transportați la spitalul Cto din Torino unde medicii au constatat o gravă traumă craniano-facială pentru conaționalul nostru, în timp ce pentru muncitorul italian au decis să-l trimită acasă cu o prognoză de recuperare medicală de 60 de zile, aceasta incluzând ulterior și o operație la ligamentele genunchiului.

La locul accidentului s-au prezentat carabinierii de la unitatea din Rivoli dar și inspectorii de muncă de la Spresal, care vor ancheta cazul și vor stabili eventuale responsabilități pentru acest accident.