Italia: Doi români furau datele și clonau cardurile folosite de turiști în gara din Milano

Doi tineri români au fost arestați după ce au fost prinși că furau datele de pe cărțile de credit ale turiștilor din gara din Milano care își cumpărau bilete de la aparatele automate special amenajate. Cei doi români aveau deja asupra lor 6.000 de euro, conform Milano Today.

Un „skimmer” care reprezintă un instrument pentru citirea și stocarea datelor necesare și o micro-cameră pentru a observa degetele victimelor, acestea sunt aparatele care le erau necesare celor doi români pentru a clona cărțile de credit ale pasagerilor.

Infractorii au montat pe unul dintre aparatele automate de bilete o micro-cameră pentru a „salva” codurile PIN ale cardurilor când erau digitate de utilizatori și un skimmer, dispozitiv electronic capabil să memoreze toate detaliile cardurilor. Skimmer-ul este foarte utilizat de hoți la furturile de la bancomatele sucursalelor bancare.

Cei doi români au fost opriți de polițiști când s-au apropiat de aparatul automat de bilete pentru a-și recupera „instrumentele”. Asupra lor au fost găsite două carduri noi, fără date, probabil pregătite pentru a descărca datele cardurilor clonate și suma de 6.000 de euro, semn că cineva le căzuse deja victimă.