Italia: Doi șoferi români amendați cu 11.000 de euro, transportau carne din România în condiții deplorabile

Doi șoferi români care transportau carne din România cu două furgoane au primit în noaptea de marți spre miercuri, 15 aprilie 2020, amenzi administrative în valoare totală de 11.000 de euro după ce au fost opriți de o patrulă a poliției din localitatea Palmanova, provincia Udine.

Polițiștii i-au oprit pe cei doi șoferi pentru un control de rutină când se aflau în zona de serviciu Gonars de pe autostrada A4, scrie Udine Today. Din documentele prezentate, agenții au constatat că aceștia efectuau un transport de carne crudă, în ciuda faptului că autoturismele lor nu erau dotate cu sistem frigorific pentru astfel de alimente. Polițiștii au trecut așadar la un control amănunțit a mărfii și au găsit carnea pusă în cutii de carton și saci de gunoi, fără să respecte nicio normă cu privire la transportul alimentelor de acest gen.

În urma acestor constatări, agenții din Palmanova au fost nevoiți să ceară intervenția unei echipe de la Secția din Udine care a intervenit la fața locului cu o echipă de medici veterinari de la Compania Sanitară Universitară (ASU) din Friuli pentru ulterioare verificări. În urma controlului efectuat de veterinari asupra alimentelor din carne, aceștia au stabilit că acestea trebuie sechestrate, existând suspiciunea ca acestea să prezinte un pericol pentru sănătatea consumatorilor, având în vedere că nu aveau nici un fel de ștampilă pe ele pentru a verifica proveniența.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei doi șoferi români au fost sancționați din punct de vedere administrativ pentru utilizarea unui vehicul care nu este adaptat pentru transportul alimentelor, precum și pentru faptul că nu sunt autorizați să efectueze aceste tipuri de transport și fără niciun document care să ateste origine cărnii. Suma totală a amenzilor aplicate celor doi șoferi este de 11.000 de euro, precizează sursa citată, aceștia fiind nevoiți să plătească alte 400 de euro care corespund costurilor de distrugere a produselor din carne.

Distribuie acest articol