Italia: Doi tineri români transportau 1 kilogram de cocaină. Trădați de plânsul femeii

Doi tineri români, Bîlbîie Bogdan Andrei, în vârstă de 25 de ani și Troian Oana Elena, de 22 de ani, ambii rezidenți la Vittoria, în Sicilia, au fost arestați de poliția italiană după ce au fost descoperiți că transportau mai mult de 1 kilogram de cocaină în mașină, informează Ragusa News.

Cei doi au fost opriți de o patrulă a poliției rutiere italiene, sâmbătă dimineața, 4 august, pe șoseaua statală 514, de pe teritoriul provinciei Ragusa. Tinerii români au dat semne de nervozitate vădită la controlul documentelor vehiculului, care, printre altele, nu corespundea identității lor, ceea ce a stârnit agenților oarecare suspiciuni și prin urmare, au decis interogarea celor doi separat.

Amândoi au declarat că se întorceau de la Catania, unde, bărbatul a spus că a fost la pescuit iar fata a mărturisit că a fost la cumpărături prin magazine. După o primă percheziție generală a automobilului, polițiștii nu au găsit nimic care să-i incrimineze în vreun fel pe români. Și totul s-ar fi terminat în acel punct dacă femeia nu ar fi izbucnit în plâns, probabil în urma tensiunii psihice la care era supusă.

Astfel, bănuind că cei doi ascund mai mult decât au declarat inițial, anchetatorii au hotărât să facă o altă verificare a vehiculului de această dată în prezența șoferului. După câteva minute și după ce au demontat aproape întreaga mașină, unul dintre agenții echipei mobile a observat că acționând anumite taste ale aparatului radio al mașinii se deblocau anumite părți din tabloul de bord. Un adevărat dispozitiv electronic, conceput pentru a putea ascunde ceva în interiorul tabloului de bord, fără a ridica suspiciuni în caz de verificări.

Instrumentul de deblocare a permis așadar accesul la o ascunzătoare prin simpla operare a unei combinații de comenzi. În spatele tabloului de bord se ascundea mai mult de un kilogram de cocaină pură care, odată tăiat, asigura venituri de sute de mii de euro traficanților. Tânărul român a recunoscut că era la cunoștința faptului dar nu a mărturisit unde și de la cine a luat drogurile și evident, nici cui îi erau destinate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Este posibil ca Bîlbîie Bogdan Andrei și Troian Oana Elena să fi avut doar rolul de transportatori dar ancheta este în curs iar cei doi români au fost transportați la închisoare. Bărbatul a fost dus la închisoarea din Ragusa iar femeia la cea din Catania.