Italia: Doina Matei obligată să plătească sute de mii de euro familiei tinerei ucisă de ea. Statul italian va plăti suma în locul ei

Doina Matei, românca din Italia care, la data de 26 aprilie 2007, a omorât o italiancă de 22 ani la Roma, a fost obligată să plătească familiei victimei sute de mii de euro drept despăgubire, conform deciziei judecătorilor. Cu toate acestea, uriașa sumă va fi plătită de statul italian, informează Il Giornale.

O banală ceartă pe peronul stației de metrou Termini din Roma a dus atunci la o crimă extrem de mediatizată în Italia, cearta având loc între Doina Matei, în vârstă de 21 de ani la acea vreme, și Vanessa Russo, o studentă italiană de 22 de ani.

Conaționala noastră i-a înfipt tinerei italience vârful umbrelei în ochi, în urma discuțiilor aprinse cu aceasta, ceea ce a dus la decesul Vanessei.

Doina Matei în stânga și Vanessa Russo în dreapta.

Doina, mamă a doi copii, a fugit atunci de justiție, dar la numai trei zile după aceea a fost prinsă de carabinieri și pusă sub arest, ulterior fiind condamnată la 16 ani de închisoare, din care a executat doar 10.

În 2012, familia Vanessei a decis să ceară despăgubiri româncei, iar în 2014 Tribunalul din Perugia (unde Doina avea rezidența) a dat o sentință prin care o obliga pe aceasta să plătească suma de 260.000 de euro către tatăl tinerei italience, 300.000 către mama victimei și 100.000 către fratele acesteia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Având în vedere că Doina Matei nu are niciun bun în posesie și are doi copii în România, plata acestor despăgubiri nu a fost posibilă, iar familia Vanessei a decis atunci să ceară această sumă statului italian,

Deși inițial statul a refuzat să despăgubească familia italiană, avocatul acesteia a făcut recurs la Tribunalul de la Roma, iar în cele din urmă judecătorii au obligat guvernul italian să plătească un total de 760.000 de euro drept despăgubire pentru moartea tinerei studente.

@rotalianul