Italia: Două autocare pline cu imigranți lovite de un TIR pe autostradă. Șofer român mort și 15 pasageri răniți

Un grav accident rutier petrecut în noaptea de duminică spre luni, 15 august 2022, pe autostrada A1 din Italia, în apropierea localității Scandicci din provincia Florența (Firenze, regiunea Toscana), în care au fost implicate două autocare pline cu imigranți și un TIR, a dus la moartea unui șofer de naționalitate română și rănirea a 15 dintre pasagerii autocarelor.

TIR-ul implicat în accident. Foto: www.mi-lorenteggio.com

Pe lângă cele trei mijloace de transport, au mai fost implicate în accident și alte autoturisme, unele dintre ele rămânând cu rezervoarele sparte și anvelopele rupte.

Potrivit cotidianului digital Firenze Today, tragedia a avut loc la câteva minute după ora 01:00 din această noapte, în direcția Nord de pe autostrada menționată mai sus, imediat după ieșirea care duce spre localitatea Scandicci.

Din primele informații reiese că șoferul TIR-ului, un bărbat român în vârstă de 53 de ani, a pierdut controlul volanului și a lovit două autocare ce transportau imigranți de la Lampedusa înspre nordul Italiei.

Unul dintre autocarele lovite de TIR. Foto: www.mi-lorenteggio.com

În urma impactului, mai multe părți din TIR și autocare s-au rupt și s-au împrăștiat pe benzile autostrăzii, provocând astfel ulterioare accidente ușoare mașinilor care veneau din urmă, unele dintre ele pierzând combustibil pe asfalt.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Șoferul român, aflat la volanul automarfarului, a murit pe loc, paramedicii interveniți la fața locului nemaiputând face nimic pentru a-i salva viața. Alte 15 persoane, aflate în autocarele cu migranți, au fost rănite și au avut nevoie de îngrijiri medicale la spital.

Celălalt autocar implicat în accident. Foto: www.mi-lorenteggio.com

La fața locului au intervenit și mai multe echipaje de pompieri pentru a elibera porțiunea de autostradă, dar și agenții de la Poliția Rutieră, care au deschis o anchetă pentru a stabili dinamica accidentului.

În jurul orei 05:00, porțiune de autostradă blocată din cauza accidentului a fost redeschisă traficului, mai informează sursele locale.