Italia: Două femei românce accidentate pe trecerea de pietoni de un pensionar italian, internate în stare gravă la spital

Accidentul a avut loc în localitatea italiană Monfalcone, provincia Gorizia, în jurul orei 11 de ieri, 23 octombrie, 2018, când două femei românce au fost accidentate grav în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni.

Potrivit ziarului local Diario di Gorizia, conaționalele noastre se aflau pe viale Oscar Cosulich din localitate, în dreptul sediului Crucii Roșii și se pregăteau să traverseze strada regulamentar, pe trecerea de pietoni, când un automobil Volkswagen Touran le-a lovit din plin. La volanul mașinii se afla un pensionar italian, mai scrie sursa citată.

Imagine de la locul accidentului. Sursa: Il Piccolo / Bonaventura

La fața locului au sosit imediat două ambulanțe, iar starea celor două femei românce părea foarte gravă de la prima vedere. Una dintre ele, D.P. în vârstă de 47 de ani, a fost transportată cu ambulanța la spitalul Cattinara din Trieste, aceasta suferind o traumă craniană și fracturi la picioare și se află în comă la această oră, în timp ce cealaltă femeie, M.P., în vârstă de 45 de ani, a fost transportată la spitalul Santa Maria della Misericordia din Udine, și ea cu o traumă craniană și mai multe contuzii.

„Eram acolo!… Era o furgonetă parcată înaintea trecerii de pietoni, șoferul care le-a lovit se afla pe cea de-a treia bandă, depășise o mașină în dreapta sa (asta la o sută de metri înainte de trecere). Probabil doamnele au început să traverseze când el era încă departe, furgoneta parcată cred că bloca vizibilitatea pentru câțiva metri. Ele, între timp, se aflau deja în mijlocul străzii, când (n.r. – șoferul care le-a accidentat) a depășit, accelerând și din starea parbrizului (distrus) nu-mi dau seama ce viteză avea dar cred că depășise limita. Nu am văzut impactul fiindcă mă aflam la stop, în fața sălii de sport și furgoneta parcată îmi bloca vizibilitatea, dar am auzit bufnitura. Respirau foarte greu, în stare de inconștiență… Sper să fie bine amândouă!”, declară o personă care a asistat la întreaga scenă.

Carabinierii și poliția locală investighează acum dinamica accidentului pentru a atribui eventuale responsabilități șoferului mașinii Volkswagen.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI