Italia: două minore italience arestate pentru tentativă de omor asupra unei tinere românce

Polițiștii italieni din Napoli, la ordinul Procuraturii pentru Minori din aceeași provincie, au arestat miercuri, 31 iulie 2019, o minoră de cetățenie italiană în vârstă de 17 ani, acuzată fiind de tentativă de omor asupra unei tinere românce. O altă minoră, de aceeași vârstă și cetățenie, a fost arestată și ea vineri, 2 august 2019, pentru complicitate la această infracțiune după ce s-a constituit din propria inițiativă autorităților.

Cele două minore sunt acuzate că, în noaptea de 20 martie 2019, au înjunghiat de mai multe ori o tânără română de 18 ani care este rezidentă în cartierul Piscinola din Napoli. Surse din presa italiană scriu că motivul acestui atac ar fi faptul că tânăra română era amanta tatălui uneia dintre fete. Atacul a avut loc în apropierea stației de metrou Chiaiano din Napoli.

Victima a ajuns în acea noapte, în jurul orei 4:00, la secția Urgențe a spitalului Cardarelli și după o primă operație a fost transferată la spitalul Monaldi. Tăieturile nu erau adânci, dar medicii erau îngrijorați pentru starea de sănătate a fetei.

În urma unei anchete desfășurate de autoritățile locale, care a durat mai bine de patru luni, cele două minore au fost identificate ca fiind autoarele acestei tentative de omor și în data de 29 iulie au fost emise mandate de arestare pe numele lor.

Cele două minore au fost puse sub arest preventiv și închise în Institutul Penal pentru Minori din Napoli.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI