Italia, editura Rediviva: „Repere de istorie și cultură românească în anul Centenarului României Mari” a patra ediție

Editura Rediviva din Milano anunță o nouă apariție editorială: Anuarul „Repere de istorie și cultură românească în anul Centenarului României Mari” a patra ediție, 118 pagini, tipărită color, o publicație omagiu dedicată Anului Centenarului României Mari (1918-2018), se arată într-un text publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Italia.

Din cuprinsul lucrării amintim articole și studii de istorie care reliefează actul istoric al Unirii de la 1918, texte legate de documentele Marii Uniri de la 1918, actul Marii Uniri în actualitate. La 100 de ani de la Unirea de la 1918 sunt amintite și momente legate de fondarea Legiunii Române în Italia în vara anulului 1918, rolul unor personalități italiene în campania de solidaritate desfașurată la Roma în anii 1917-1918, rolul Prof. Simion Mândrescu în Italia și activitatea sa misionară în folosul cauzei românești, Italienii în slujba marii Uniri. Mărturii inedite. (etc).

Un important mesaj legat de semnificația Anului Centenar îi aparține ambasadorului României în Italia, George Gabriel Bologan: „România mare o idee politică și națională”.

Italia, editura Rediviva: „Repere de istorie și cultură românească în anul Centenarului României Mari” a patra ediție

Proiectul editorial a fost sprijinit de Ministerul Românilor de Pretutindeni. Publicația va fi distribuită gratuit în rândul comunității românești din Italia.