Italia: Epidemie de pneumonie în regiunea oraşului Brescia

Autorităţile sanitare italiene au lansat o alertă pentru împrejurimile oraşului Brescia, după ce săptămâna aceasta s-au înregistrat peste 150 de cazuri de pneumonie în această regiune din nordul peninsulei. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în special în localitățile Carpenedolo, Montichiari, Calvisano, Visano, Acquafredda și Remedello. Cele mai multe persoane afectate sunt vârstnici de peste 60 de ani, din cauza condițiilor de sănătate deja problematice.

A fost dispusă efectuarea autopsiei unui bărbat de 85 de ani și a unei femei de 69 de ani pentru a se evalua dacă decesele lor au fost legate de răspândirea virusului care a afectat 150 de persoane.

Îmbolnăvirile pot fi de origine bacteriană sau virală

Se suspectează prezenţa unui virus în apă, relatează Corriere della Sera. Medicii au prelevat probe din reţeaua de distribuţie a apei potabile, însă rezultatele analizelor vor fi disponibile în câteva zile.

În acelaşi timp, serviciile sanitare din provincie au cerut rezidenţilor luarea unor măsuri de precauţie, printre care dezinfectarea filtrelor robinetelor şi furtunurilor de duş, precum şi lăsarea apei calde să curgă, înainte de utilizare, mai ales după o absenţă prelungită de la domiciliu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, persoanele cu o sănătate fragilă sunt sfătuite să consulte un medic cât mai curând posibil în caz de febră sau de dificultăţi respiratorii.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20