Italia: exploatare și hărțuire sexuală asupra angajatelor românce, italian condamnat la închisoare

Exploatarea forței de muncă și abuzuri sexuale asupra femeilor românce angajate la societatea sa în domeniul agriculturii, sunt acuzațiile pentru care un bărbat italian în vârstă de 67 de ani a fost condamnat zilele trecute la 1 an și 10 luni de închisoare.

Giuseppe Bilardello avea o societate agricolă în localitatea italiană Marsala din provincia Trapani, iar angajații săi erau în mare parte bărbați și femei de cetățenie română pe care îi plătea 35 de euro la zi, jumătate din cât ar fi trebuit să plătească prin lege, în timp ce muncitorii erau constrânși să lucreze până la 70 de ore pe săptămână.

Dar pentru Bilardello nu era de ajuns exploatarea muncitorilor români, acesta trecând și la abuzuri sexuale, pipăind femeile românce și chiar șantajând-o pe una dintre ele, pentru a întreține relații sexuale cu ea. Potrivit presei locale, bărbatul italian i-ar fi propus uneia dintre angajatele sale, o femeie română, să întrețină relații sexuale cu el pentru a o angaja în mod regular, cu contract de muncă.

Faptele s-au petrecut între lunile septembrie 2016 și august 2017 în localitățile Marsala și Petrosino, până când un control al Inspectoratului de Muncă din zona de competență a scos la iveală condițiile deplorabile în care munceau angajații lui Bilardello, doi bărbați și trei femei.

Doi dintre acești angajați, cetățeni români, au decis să se prezinte ca parte civilă la proces și vor cere despăgubiri pentru nedreptățile suferite.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Această sentință aduce dreptate clienților noștri, Tocitu Adrian și Zecheru Elena, care pentru mult timp au fost constrânși să accepte condiții de muncă deplorabile și plăți mai mici de jumătate decât aveau dreptul”, au declarat Ottavio Brocato și Elisa Demma, avocații care-i reprezintă pe conaționalii noștri la proces.

În urma acuzațiilor care i s-au adus în acest proces, Giuseppe Bilardello și-a recunoscut vina în fața judecătorului Francesco Parrinello și a fost condamnat la 1 an și 10 luni de închisoare.