Italia a extins obligaţia de izolare la domiciliu pentru cei care vin din România până la data de 7 septembrie

Decretul semnat vineri, 7 august, de premierul Giuseppe Conte și publicat în Gazeta Oficială prelungeşte pentru încă o lună obligația măsurii de carantină pentru persoanele care se întorc în Italia din țări precum România și Bulgaria. Măsurile adoptate în decret, cum ar fi distanțarea socială, interdicțiile de intrare și obligația autoizolării pentru persoanele care sosesc din România și Bulgaria, sunt valabile până la data de 7 septembrie, informează Il Messaggero.

Persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia sunt supuse obligației de autoizolare și de supraveghere medicală pentru o perioadă de 14 zile.

Odată ajunse în Italia, persoanele care sosesc din țara noastră vor suna la autoritățile sanitare locale și vor completa un formular cu adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

Sunt exceptați de la această măsură membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri și de persoane și personalul navigant, precum şi persoanele care intra în Italia pentru motive de muncă în baza unor protocoale speciale de siguranţă aprobate de autoritățile sanitare competente.

Măsura se aplică până la data de 7 septembrie 2020.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Unele regiuni au introdus măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii virusului Sars CoV-2, cum este spre exemplu Regiunea Lazio unde s-a hotărât să se testeze pe cât posibil românii care sosesc cu autocare și microbuze, informează Mediafax.

În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către români, autorităţile sanitare au organizat puncte de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma. Primele teste (aleatorii) au fost efectuate pasagerilor din trei microbuze și toate au avut rezultat negativ.